André Rieu blikt terug op financieel topjaar

21 oktober 2019 20:27

André Rieu (70) heeft een financieel topjaar achter de rug. In 2018 boekte de wereldberoemde walskoning met zijn André Rieu Productions Holding een nettowinst van ruim 11,8 miljoen euro. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel.

Nooit eerder rinkelde de kassa zo hard bij André als vorig jaar. In 2017 ging het nog om een winst van 7,2 miljoen euro. De opbrengsten uit concerten in de Ziggo Dome en op het Maastrichtse Vrijthof stegen met bijna 4 miljoen naar een totaal van 16,7 miljoen. En ook over de grens harkte André het geld met miljoenen binnen. Dankzij zijn Amerika-tour en optredens in Mexico en Chili stegen de inkomsten in het potje concertinkomsten buiten Europa van 8,5 miljoen naar 14,9 miljoen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

André Rieu vertrok uit Chili nadat 'hel losbrak'

André is al jaren een van de meest succesvolle artiesten ter wereld. Deze zomer stond hij op de tweede plaats in een lijst van artiesten die wereldwijd het meest succesvol zijn met hun tournee. De Limburger moest in de lijst, die was opgesteld door Billboard, alleen Ed Sheeran voor laten gaan. In zijn hele carrière verdiende André al meer dan 550 miljoen dollar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!