Beeld © ANP

Sprakeloze Jochem Myjer haalt ton op voor zieke dochtertje

23 oktober 2019 11:19

Met zijn benefietoptreden heeft cabaretier Jochem Myjer (42) al meer dan 92.000 euro opgehaald voor zijn eigen stichting Wakker worden wakker worden. In het Nieuwe Luxor in Rotterdam speelde hij nog eenmaal zijn bekroonde voorstelling Adem in, Adem uit, om geld op te halen. Via donaties kwam de afgelopen dagen al meer dan 10.000 euro binnen.

"Sprakeloos"

"Sprakeloos", schrijft Myjer op Instagram bij een foto van de cheque. "Ik vind het zo hartverwarmend. Het ontroert mij en mijn vrouw Marloes zeer. Als ambassadeur van deze stichting maar zeker ook als vader van een dochter met narcolepsie. Ik wil graag iedereen via deze weg bedanken uit het diepst van mijn ziel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jochem Myjer openhartig over ziekte dochtertje

Wakker worden wakker worden, vernoemd naar een beroemde sketch van Myjer, is opgezet door de cabaretier en zijn vrouw Marloes nadat ze in 2016 te horen kregen dat hun destijds acutjarige dochter Limoni narcolepsie heeft. Omdat zij van dichtbij meemaken wat voor een grote impact deze aandoening heeft, zetten zij zich in om narcolepsie de wereld uit te helpen. De voorstelling werd vorig jaar bekroond met de prestigieuze Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretshow van het seizoen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jochem Myjer speelt nog eenmaal succesvolle voorstelling

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!