Beeld © ANP

Voorstadium huidkanker was wake-upcall voor Maik de Boer

24 oktober 2019 07:56

Nadat bij Maik de Boer afgelopen zomer een voorstadium van huidkanker werd geconstateerd, heeft hij het roer omgegooid. De 58-jarige stylist ging op de gezonde toer en is sindsdien ruim twintig kilo afgevallen.

"Als zoiets je overkomt, dan ga je wel nadenken"

"Als zoiets je overkomt, dan ga je wel nadenken. Ik heb een korte sabbatical genomen om zaken op een rijtje te zetten", zegt Maik, die zich direct liet behandelen na de vondst van een verdacht plekje op zijn huid, in De Telegraaf. Door de gebeurtenis staat hij anders in het leven. Maik begon flink te sporten en paste zijn eetpatroon aan, waardoor de kilo's eraf vlogen. "Nu weeg ik zo'n negentig kilo en daar voel ik me prima bij. Gek wel, dat daar zoiets voor nodig is om je dat te laten inzien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maik de Boer krijgt de schrik van zijn leven

Toen Maik de diagnose kreeg, was hij "doodsbang dat het helemaal mis zou zijn" en voelde het alsof zijn leven even helemaal stil stond. "Na een tijdje kwam dan wel het goede nieuws, maar nu ik dit heb meegemaakt, ben ik nog alerter op mijn lijf dan voorheen. Zodra de zon maar een beetje schijnt, zet ik al een zonnebril op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maik de Boer is twintig kilo kwijt

Maiks ontdekking van het voorstadium van huidkanker was al schrikken en de stylist is niet de enige BN'er die opgeschrikt werd door de diagnose. Dancing With The Stars-deelneemster Bibian Mentel onthulde laatst voor de twaalfde keer kanker te hebben. Bekijk de video hieronder over haar worstelingen met de ziekte. 

Opnieuw kanker ontdekt bij Bibian Mentel

04:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!