Beeld © Videoland/RTL

Moeder Temptation-Channah open over drugsverleden

01 november 2019 11:38

Annemarie Koerten, de moeder van Temptation Island's Channah Koerten, doet een boekje open over haar verleden voor huiselijk geweld en drugs. Haar verhaal deelt ze op de Facebookpagina Humans of Amsterdam.

"Het was gewoon overleven"

Annemarie vertelt dat haar vader erg streng was. Als ze ook maar een minuut te laat thuiskwam, had ze meteen een week huisarrest. "Mijn vader was iemand met losse handjes en heel dwingend", zo legt ze uit. Ze ging op zoek naar een uitweg. In het begin deed ze dat met boeken. "Door de boeken realiseerde ik me dat er ook mooie dingen in de wereld waren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heeft Temptation-Channah een nieuwe liefde in haar leven?

Op 13 oktober 1989 vluchtte ze het huis uit. "Op 10 november 1989 pakte ik de trein naar Amsterdam. De eerste dag hing ik rond op de Dam." Daar ontmoette ze mensen die haar in huis namen. "De jaren die daarop volgden waren heel zwaar. Het was gewoon overleven. Ik ging van huis naar huis of sliep buiten, in een metrostation of in een park."

In die tijd gebruikte ze ook veel drugs. "Drugs namen de pijn weg." Toch waren deze leefomstandigheden beter dan haar thuissituatie. "Ik heb er nooit over nagedacht om terug naar huis te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation-Channah onthult naam van zoontje

Toen de moeder van Channah zeventien was, werd haar leven een stukje beter. Ze ontmoette een jongen in een bar en na een paar maanden was ze zanger. Deze zwangerschap redde haar leven. Ze zocht een baantje en een nieuwe woning. "Het was voor het eerst dat ik onvoorwaardelijke liefde ervoer." 

Annemarie wilde het anders doen dan haar eigen ouders. "Ik wilde er zeker van zijn dat mijn dochter nooit ergens over zou hoeven te liegen. (...) Laatst vertelde mijn dochter hoe erg ze mij waardeert." Channah gaf haar moeder als verjaardagscadeau een envelop. "Ik dacht dat het geld was dat ze van me had geleend, maar een bleek een foto van een echo te zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Temptation-Quentin openhartig over baby met Channah

Voor de Facebookpagina Humans of Amsterdam worden mensen in Amsterdam op straat aangesproken. Later wordt hun foto en verhaal gedeeld op het internet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!