Beeld © Instagram @Wibisoerjadi

Wibi Soerjadi bijna ten onder aan verlies moeder

03 november 2019 12:23

Wibi Soerjadi (49) is nog altijd niet over het verlies van zijn moeder heen, die eind juli kwam te overlijden. Dat laat de pianist los in een openhartig interview met De Telegraaf. 

"Het verlies een plekje geven, zoals dat wordt genoemd? Nee, nog lang niet"

Wibi was afgelopen zaterdag voor het eerst te zien in de jury van het programma Superkids, een rol die compleet nieuw voor hem is. Hoewel hij tijdens het gesprek laat doorschemeren helemaal in zijn nopjes te zijn met de nieuwe uitdaging, waren de opnames voor de componist ook erg emotioneel. 

"Mijn moeder overleed afgelopen zomer, ja. En dat heeft zo’n diepe, diepe impact. Ik was daar, zo kort na de dood van mijn vader, ook helemaal niet op voorbereid", legt hij uit. "Volgend jaar word ik vijftig, en ik ben er altijd van uitgegaan dat ze daar gewoon bij zou zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Commercial Wibi Soerjadi en moeder blijft op tv

Ook voor zijn broers is het gemis nog altijd erg zwaar. Het jongste broertje van Wibi is ook pianist en speelde het lievelingsnummer van hun moeder tijdens de uitvaart: Ave Maria. "Wat zij altijd prachtig vond", aldus Wibi.

Zelf ging de 49-jarige er ook bijna aan onderdoor. "Ik ging zelf bijna dood, twee jaar na het overlijden van mijn vader zaten we daar weer, het leek wel of ze vlak achter elkaar gegaan waren (...) Het verlies een plekje geven, zoals dat wordt genoemd? Nee, nog lang niet.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Moeder Wibi Soerjadi overleden

Momenteel is hij druk bezig om het ouderlijk huis van zijn ouders leeg te halen, samen met zijn broers. "Je laat de foto’s van hun levens nog eens door je handen gaan. Heel onwerkelijk allemaal.”

Eerder sprak Wibi in RTL Boulevard al emotioneel over de strijd van zijn moeder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!