Beeld © ANP

Youp van 't Hek houdt vaag wat oorzaak onwel worden was

4 november 2019 21:31

Youp van 't Hek, die vrijdag onwel werd op het podium, voelt zich inmiddels weer helemaal goed. Wel was het even schrikken toen de cabaretier het podium van het Oude Luxor in Rotterdam opkwam en merkte dat er iets niet goed was. "Het licht ging uit. Ik liep het toneel op en werd zoals dat heet niet lekker. Ik werd gewoon ziek", blikt Youp terug in Veronica Inside op Radio Veronica.

"Het is iets medisch en dat is tussen mij en de dokter. Punt"

De 65-jarige cabaretier had moeite met praten en kon nauwelijks lopen. "Toen dacht ik na tien minuten: dit ga ik niet redden. Dat is voor alle partijen niet goed." Omdat hij in het verleden kampte met hartklachten en in 2015 een zware hartoperatie moest ondergaan, nam hij de klachten serieus. "Gezien mijn geschiedenis ben ik onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en daar zagen ze al heel gauw dat het iets simpels was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek mag weer het podium op

Youp, die zaterdag het ziekenhuis alweer verliet, wil niet zeggen wat er nou aan de hand was. "Splinter in mijn voet", grapt hij. "De dokters weten wat het was en daar houden we het bij. Ik houd het een beetje vaag. Het is iets medisch en dat is tussen mij en de dokter. Punt."

De cabaretier, die woensdag weer mag optreden, schrok wel. "Gaan we weer dacht ik even. Maar ik wist wel gelijk dat het niet mijn hart was. Het was gewoon die splinter."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!