Beeld © Getty Images

Ondanks succes blijft Nikkie de Jager soms onzeker

7 november 2019 13:49

Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials, heeft al mogen samenwerken met de grootsten der aarden. Maar ondanks alles blijft de onzekerheid aan haar knagen, zo vertelt de 25-jarige aan Grazia.

"Ik probeer anderen te laten inzien dat je altijd in jezelf moet geloven"

Met haar eigen YouTube-kanaal heeft Nikkie de afgelopen jaren een flink aantal trouwe fans om zich heen verzameld. Inmiddels staat de teller op ruim 12 miljoen 'glow babies', zoals ze haar volgers liefkozend noemt. Een flink contrast met haar jeugd, waarin ze flink werd gepest. "Ik werd als tiener gepest en was extreem onzeker, twijfelde overal over en was voor alles bang", vertelt ze tijdens het interview.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Documentaire Nikkie de Jager uitgesteld

Door haar liefde voor YouTube groeide haar zelfvertrouwen uiteindelijk, en ze verwijst er dan ook wel eens naar als therapie. "Je filmt jezelf, gaat editen en op een gegeven moment ga je dan automatisch anders naar jezelf kijken", legt ze uit. " Ik zag mezelf als een sterk iemand op camera, maar zodra het filmen stopte, was ik weer de onzekere Nikkie. Op een gegeven moment heb ik het mezelf aangeleerd om ook als de camera niet draaide sterk en zelfverzekerd te zijn."

Toch zijn er nog altijd momenten dat ze zich weer dat bange tienermeisje voelt. Maar gelukkig kan ze bij haar volgers terecht: "Ik geloof dat ik daar andere mensen ook weer mee kan helpen. Maar ik hoef niet elk wissewasje naar buiten te gooien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager eerlijk over suïcidale gedachtes

Ze vindt het dan ook belangrijk om andere vrouwen aan te moedigen en te steunen. "Ik probeer anderen te laten inzien dat je altijd in jezelf moet geloven en dat je aan je onzekerheden kunt werken. En ik geef in mijn tutorials natuurlijk opties waardoor vrouwen zich beter en sterker kunnen voelen."

Al zal ze nooit zeggen: je moet dit of dat doen qua make-up anders kun je niet door de beugel. Nikkie: "Ik vind het juist belangrijk om te zeggen dat je het niet nodig hebt om je mooi te voelen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!