Beeld © ANP

Lieke van Lexmond wordt presentatrice De Battle

7 november 2019 14:26

Lieke van Lexmond gaat de Nederlands-Vlaamse tv-show De Battle presenteren. Ze krijgt daarbij hulp van haar Belgische collega Peter Van de Veire, zo heeft RTL donderdag bekendgemaakt. De zender brengt het vierdelige programma samen met het Vlaamse VIER vanaf 22 december op televisie.

"Je kunt niet anders dan echt fanatiek worden als je de spanning in de studio voelt"

In de show nemen twee bekende Nederlanders en twee bekende Vlamingen het tegen elkaar op. De duo's krijgen verschillende uitdagingen en opdrachten die ze tot een zo goed mogelijk einde moeten brengen. Het Nederlandse team bestaat uit Katja Schuurman en Najib Amhali, de Vlamingen zetten Gert Verhulst en James Cooke in.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Lieke van Lexmond onthult geheim liefdesproject

"Katja, Najib, James en Gert hebben zich maandenlang in het zweet gewerkt om hun act aan het grote publiek te tonen", zegt Lieke. Ze vond het "ontzettend leuk" om de vier samen met Peter te begeleiden. "Je kunt niet anders dan echt fanatiek worden als je de spanning in de studio voelt. En bijzonder om een samenwerking met België te hebben, we zijn aan elkaar gewaagd en het werd een ware Battle."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Cute: Lieke van Lexmond viert vijfde verjaardag zoontje

Gert, in Nederland vooral bekend van Samson & Gert, maakt in Vlaanderen al enkele jaren een succesvolle talkshow met James Cooke: Gert Late Night.