Beeld © RTL Boulevard

Twee jaar celstraf en boete voor Imanuelle Grives

08 november 2019 11:13

Imanuelle Grives (34) heeft twee jaar celstraf opgelegd gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk met uitstel van vijf jaar voor drugshandel op festival Tomorrowland. De boete is 8000 euro, waarvan 6000 euro voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank van Antwerpen vandaag bekendgemaakt. De actrice verklaarde bij aankomst: “Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen.”

De actrice werd op 21 juli opgepakt op het Belgische dancefestival Tomorrowland. Ze had volgens de Belgische aanklager een grote hoeveelheid xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine bij zich om te verkopen. Op haar logeeradres, waar ze met twee vriendinnen verbleef, werden nog meer drugs gevonden zoals amfetamine, GHB, cannabis en tientallen xtc-pillen. Tegen de vriendinnen werd achttien maanden celstraf geëist.

"De feiten zijn bewezen en ernstig. De verdachte had drugs bij zich om te verkopen", aldus de rechter. “Er zijn in de afgelopen jaren drugsdoden gevallen op festivals. Verdachte hield geen rekening met het gevaar dat de drugs kunnen veroorzaken en het gevaar voor de maatschappij. Ze komt niet in aanmerking voor opschorting of een werkstraf.” 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Karina Smulders hoopt op goede afloop voor Imanuelle Grives

Aanvankelijk stelde de 34-jarige actrice dat ze de drugs bij zich had om zich voor te bereiden op een rol. Haar advocaat John Maes verklaarde vorige maand in de rechtbank echter dat ze wilde experimenteren, niet per se in verband met een filmrol, maar om de spanning op te zoeken.

Volgens hem gebruikte de Rotterdamse zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn. De actrice leefde volgens hem in een soort bubbel, ook vanwege haar bekendheid, maar eigenlijk worstelde ze met haar bestaan, zei hij. Ze slikte ook medicatie tegen angstaanvallen. Maes benadrukte dat Imanuelle Grives maar acht pillen had verkocht op het festival en niet eens wist wat voor prijs ze ervoor moest vragen. "Het was een eenmalig slecht avontuur. Laten we de zaken niet groter maken dan ze zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na twijfel toch laatste serie met Imanuelle Grives op tv

Zelf betuigde Imanuelle eerder al spijt voor de rechtbank. De actrice zei dat ze tijdens haar voorarrest in de gevangenis in Antwerpen, van juli tot september, goed heeft nagedacht over hoe ze verder moet met haar leven. Ze zei te hopen op een tweede kans en open te staan voor een eventuele werkstraf, waarvoor haar advocaat had gepleit.

In België hoeven mensen die tot drie jaar cel worden veroordeeld, niet daadwerkelijk de gevangenis in. Ze krijgen elektronisch toezicht, maar dat geldt alleen voor inwoners van België. Buitenlanders moeten minimaal een derde van de straf wel achter de tralies doorbrengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Imanuelle Grives morgen niet aanwezig bij rechtszaak'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!