Beeld © RTL

GTST-Melissa open over kritiek rondom overname rol Inge Schrama

12 november 2019 20:28

Melissa Drost (34) doet in een interview met het tijdschrift Flair een boekje open over de tijd nadat ze de rol van Sjors in Goede Tijden, Slechte Tijden overnam van Inge Schrama (33). Het was namelijk niet altijd rozengeur en maneschijn voor de actrice en ze kreeg de nodige kritiek over zich heen.

"In het begin vond ik het moeilijk, want het was vrij hatelijk"

De kritiek van GTST-fans nadat Melissa de rol van Inge overnam, heeft haar pijn gedaan. Maar haar vader wist haar erdoorheen te slepen, legt ze uit in Flair. "Hij had totale schijt aan wie dan ook. Dat heeft me geïnspireerd", legt de actrice uit. "In het begin vond ik het moeilijk, want het was vrij hatelijk. Mijn stem was raar, ik was arrogant en ga zo maar door. Ik voelde me bezwaard, omdat Inge al 15 jaar de rol van Sjors speelde en ik haar plek ineens innam."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

‘Britt Scholte en Floris Bosma vertrekken uit GTST’

Melissa zou eigenlijk maar vijf weken de rol van Sjors overnemen van Inge, maar uiteindelijk bleef de blondine bij GTST. "Ik begon te twijfelen of ik het wel goed deed en ging gekke dingen denken als: misschien bén ik in vergelijking met Inge ook een trol", aldus Melissa. "Gelukkig realiseer ik me nu dat het geen zin heeft om je daarmee bezig te houden. Er zijn altijd mensen die negatief kunnen zijn, daar moet mijn werkplezier niet onder lijden. Ik focus me liever op mezelf en de mensen om me heen."

Ook vertelde Melissa openhartig over het overlijden van haar vader. "Het was een heel bijzondere man. Een hippie, een filosoof, met lang haar in een donker huis vol met boeken", vertelt de GTST-actrice. "Hij was hyperintelligent, onbevooroordeeld en had een interessante kijk op levenskwesties. Onze gesprekken waren altijd waardevol. Uit de tijd die hij voor me nam, bleek zijn liefde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST-actrice Alexandra Alphenaar in musical over Flipje

Bovendien is Melissa's relatie met Alkan Çöklü afgelopen zomer geëindigd. "De reden houd ik liever privé", legt ze uit aan Flair. "Ik vind daten wel spannend, omdat ik al een dochter heb en niet elke man daarop zit te wachten. Het is essentieel dat het klikt tussen Nine en de nieuwe liefde. Door de verschillende relaties heb ik ook geleerd wat ik wil; een man waarmee het een opwaartse reis blijft." 

Inge Schrama is niet de enige die GTST achter zich liet, ook Dilan Yurdakul zei vaarwel tegen haar personage. In de onderstaande video vertelt ze er openhartig over. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST-Robin Martens weer terug na 'mishandeling' politieagent

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!