Beeld © ANP

Froukje de Both op roze wolk met nieuwe liefde

13 november 2019 12:56

Froukje de Both (47) heeft sinds de breuk met dj Niek van der Bruggen (36) haar hart weer verloren. In de nieuwste editie van Beau Monde doet de presentatrice een boekje open over haar romance en onthult ze hoe ze haar nieuwe lover heeft leren kennen.

"Ik zat nog maar twee dagen op die app toen ik een bericht van Jordy kreeg"

Froukje en Niek waren zes jaar samen. Daarvoor was de actrice verloofd met Jeroen te Rehorst, met wie ze dochtertje Emma heeft. Ondanks dat ze al jaren niet meer samen is met de vader van haar prinsesje, blijft Froukje moeite hebben met het co-ouderschap. "Dat rotgevoel is natuurlijk wat gezakt", vertelt ze in het blad. "Natuurlijk mis ik Emma soms heel erg - ik ben de helft van de tijd met haar en de helft niet - maar ik kan er nu zelfs wel van genieten als ze een weekje weg is." Iets wat ze niet op eigen houtje bereikt heeft, maar samen met een psycholoog hard aan gewerkt heeft.

Froukje: "Lange tijd, vooral na mijn scheiding, heb ik het gevoel gehad dat ik het niet goed heb gedaan als moeder. Vaak dacht ik: wat is dit erg voor mijn dochter. Maar door therapie heb ik geleerd dat ik ons vaak met elkaar heb verwisseld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Froukje de Both dolgelukkig met nieuwe liefde

Inmiddels is haar mooie gezinnetje met de komst van huidige vriend Jordy, weer helemaal compleet. De tortelduifjes leerden elkaar kennen via een datingapp. Geen Tinder, want dat swipen vindt ze verschrikkelijk. "Misschien vergis ik me, maar ik denk dat negen van de tien mensen op Tinder alleen maar seks of een korte date willen. Maar een date-app waarop het er iets serieuzer aan toe gaat, vind ik een fantastische uitvinding."

Toch stortte ze zich niet zomaar in de wereld van online daten. Gedurende het interview onthult ze zelfs een paar wijntje te hebben achterover geslagen voordat ze het daadwerkelijk aandurfde een profiel aan te maken. "Ik zat nog maar twee dagen op die app toen ik een bericht van Jordy kreeg. Hij had me iets heel grappigs gestuurd waardoor ik meteen hardop moest lachen. Zó leuk. Hij heeft best botte humor en daar hou ik van. Ook was hij totaal niet onder de indruk van wie ik was.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Froukje de Both: 'Ik had mijn dochter die veiligheid gegund'

Tijdens de eerste date was de presentatrice bloednerveus en durfde ze haar lief zelfs niet aan te kijken. "Ik wist me alleen geen houding te geven en gedroeg me heel awkward. Bewoog veel met mijn handen en bleef aan een stuk door praten. Achteraf schaamde ik me kapot. Gelukkig vond hij het wel schattig, want hij is blijven hangen." 

Na een stuk of drie dates vertrok Jordy voor twee maanden naar Los Angeles, terwijl hun band steeds sterker werd. "Na een paar weken had ik onverwachts een weekje vrij en toen dacht ik: fuck it, ik ga gewoon een weekje naar LA. Dan weet ik meteen of ik hem echt leuk vind. Ik vroeg hem wat hij van het idee vond en hij zei dat hij het helemaal te gek zou vinden. Ik heb meteen een ticket geboekt en ben op het vliegtuig gestapt", vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Froukje helemaal in de wolken met haar pilotenlief

Voor die tijd was hun liefde niet al te serieus, maar in Amerika bloeide hun romance op. Eenmaal terug in Nederland ging het allemaal snel. Tijdens een etentje bij de McDonald’s, waar haar dochter ook bij was, vroeg hij haar verkering. "Samen hebben ze een kaart geschreven en in een Happy Meal verstopt (...) Sindsdien hebben we een relatie. Dat is eigenlijk wel heel bijzonder hè?”

Het hele interview lees je nu in Beau Monde.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!