Beeld © RTL Boulevard

Fifty Shades-Jamie Dornan had wilde tijd in Amsterdam

15 november 2019 17:22

Als de woest aantrekkelijke Christian Grey wist Jamie Dornan (37) menig vrouwenhart op hol te doen slaan. Niet zo gek dus dat Hugo Boss de acteur strikte als ambassadeur voor hun parfum. RTL Boulevard sprak hem een-op-een over de nieuwe geur, zijn tijd in Amsterdam en aankomende films.

"We waren van die types die je niet wilt in Amsterdam"

Fifty Shades-Jamie Dornan had wilde tijd in Amsterdam

05:01

Plaats van het interview: het penthouse van het chique Conservatorium Hotel in Amsterdam. De bloedmooie acteur komt rechtstreeks uit Parijs, maar oogt relaxed als hij de kamer binnenkomt. Niets verraadt dat hij een lange reis achter de rug heeft. Ontspannen vertelt hij over alles wat hem bezighoudt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamie Dornan wil nooit meer in Fifty Shades of Grey spelen

Amsterdam is een bijzondere stad voor de acteur. Jamie bezocht onze hoofdstad een keer eerder, in zijn studententijd. Dat hij hier nu na al die jaren terug is, al is het maar voor even, doet hem goed. "Ik moet zeker een keer terugkomen als ik niet hoef te werken. Ik was hier op mijn negentiende, ik was nog student, en kwam met de veerboot vanuit Engeland voor twee dagen Amsterdam bezoeken. Ik had amper geld. We deden dingen die je doet als je jong bent. We werden stoned en dronken veel", vertelt de acteur lachend. "We waren van die types die je niet wilt in Amsterdam." 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Jamie Dornan wordt voor de derde keer vader

"Ik hing in coffeeshops en fietste wat rond", vervolgt hij. "Maar ik kom nog eens terug met mijn vrouw en kinderen. Ik reis veel voor mijn werk, maar probeer mijn familie altijd mee te nemen. Het is dan net een vakantie voor ze. Zo heb ik afgelopen zomer een film opgenomen in Mexico, en kwam mijn gezin over voor drie weken." 

De acteur heeft een drukke periode achter de rug. Fans hebben in elk geval voldoende om naar uit te kijken: "Er komen vijf films waarin ik speel in 2020 uit. In verschillende genres. Denk aan een animatiefilm, science fiction en een romantische film. (...) Die afwisseling is heel leuk. Ik wil geen acteur zijn die alleen maar actiefilms of komedies doet. Dan zou ik verveeld raken."