Beeld © ANP

De liefdesweek van André Hazes

16 november 2019 18:35

Dat André Hazes (25) dé ster van de het moment is in Nederland, werd deze week maar weer eens duidelijk. Het leek erop dat heel het land in de ban was van het liefdesleven van de volkszanger. En nog steeds houdt het de gemoederen bezig. Een overzicht van deze turbulente breuk die eindigde in een bijzonder, of misschien wel bizar, liefdesverhaal.

De ontmoeting

Het liefdessprookje begon allemaal zo mooi in 2014, toen André (toen nog bekend onder de naam André Junior) de zestien jaar oudere Monique Westenberg tegenkwam op Facebook. Na een halfjaar berichtjes over en weer te hebben gestuurd, sloeg de vonk over.

Monique mocht dan wel wat jaartjes ouder zijn, voor de voormalig tortelduifjes was dat nooit een probleem. "Ik voel me veel ouder dan twintig. Misschien komt dat door de wereld waarin ik leef en wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt", verdedigde André hun relatie in de prille eerste maanden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

André Hazes over ex-liefje Monique: 'Ze is heel sterk'

Breuk Rachel en Roxeanne

Maar terwijl de band tussen André en Monique alsmaar sterker werd, vervreemde hij langzaam van zijn moeder Rachel en zus Roxeanne. De vrouwen zouden het niet eens zijn met zijn partnerkeuze. Uiteindelijk liepen de spanningen zelfs zó hoog op, dat de Leef-zanger besloot te breken met zijn familie in september van 2015. Hoewel de Hazes-telg in eerder interviews vertelde het moeilijk te vinden zonder zijn moeder, zag hij geen andere keus. "We hebben afscheid genomen, en dat was het dan. In één klap was ik mijn moeder en mijn zus kwijt", zo vertelde hij eerder over de breuk.

Roxeanne Hazes praat openhartig over broer André

01:27
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes geeft extra show in Ahoy

Kinderwens

Ondanks het aanwezige leeftijdsverschil, of misschien wel juist dóór het leeftijdsverschil, besloten de twee er geen gras over te laten groeien. Binnen een halfjaar waren ze onafscheidelijk en bracht het stel al hun tijd samen door in het huis van Dré in Vinkeveen. Ook sprak het koppel in de media regelmatig hun kinderwens uit.

In 2016 ging hun grote droom in vervulling toen ze in oktober ouders werden van André Junior. Met de komst van het mannetje ging een langgekoesterde wens in vervulling van de twee. Toch kende hun babygeluk ook een duistere kant, want oma Rachel kon niet meegenieten van haar kleinkind. 

Hereniging moeder Rachel

Op de valreep van 2017 besloot de familie dan ook dat het zo niet langer kon en zette al hun problemen aan de kant. Maar de reünie duurde niet lang, want Monique was nog altijd in de picture... Opvallend genoeg was het juist het liefje van André die een bijzonder rol speelde bij kerstreünie. De blondine bleek namelijk degene te zijn geweest die had bemiddeld tussen de al jarenlang kibbelende moeder en zoon. “Monique heeft de stap genomen om naar mijn moeder toe te gaan. Zonder dat ik het wist. Ontzettend dapper en moedig. Ik ben heel blij, want ik heb wel mijn moeder weer terug", zei de zanger in 2017 over de hernering in RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André tot over zijn oren verliefd: 'Bij haar ben ik heel blij'

Eerste scheurtjes

De rommelige start van het nieuwe jaar bleek slechts een voorteken te zijn. In januari van 2018 liet André weten dat zijn relatie op het randje van de afgrond stond. In de weken voor zijn concerten in Ahoy ging het alsmaar slechter tussen hen. André en Monique besloten er zelfs bijna definitief een punt achter te zetten, maar uiteindelijk legden de ouders van André Junior hun ruzie weer bij. 

Toch werd er in april van dat jaar weer gespeculeerd over een eventuele breuk. De geruchten gingen al langer en even later bevestigde de zanger inderdaad dat het hommeles was. Een vakantie naar Mexico moest meer duidelijkheid geven en hoewel het dat ook deed, besloten de twee het rustig aan te doen. "Ik had goede hoop dat hij daar weer zou 'landen' en inzien wat echt van waarde is. Dat gebeurde ook", deed Monique eerder een boekje open in het tijdschrift VROUW.

Breuk André Hazes en Monique publiciteitsstunt?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes: 'Bridget is een tof wijf'

Geruchtenstroom

Even leek hun relatie weer gelijmd, maar begin dit jaar beweerden boze tongen dat het wéér zou rommelen tussen André en zijn lief. Het showbizz-koppel zou maar moeilijk hun draai kunnen vinden in de door hen zojuist betrokken miljoenenvilla in Berkel en Rodenrijs en dat zou alles te maken hebben met het losbandige gedrag van Dré.

Hoewel de twee de geruchten links lieten liggen, kwamen er in september meer verhalen boven water over André en Nikkie Plessen. De modeontwerpster en zanger zouden meermaals zoenend zijn gespot tijdens het uitgaan in Amsterdam. De Hazes-telg zei er in RTL Boulevard zelf dit over: "Dat is eigenlijk iets dat ik niet wil bespreken. Uit respect voor Monique ook. Als er iets aan de hand zou zijn, komt het nooit goed uit. Dan is het Kerst, dan een verjaardag. Wij houden heel veel van elkaar en het is een goed wijf. Iedereen heeft af en toe wat."

Even later onthulde hij in de talkshow van Beau van Erven Dorens ook dat hij en Monique even niet meer samen woonden. "We weten het gewoon even niet", zei hij toen. "Ik vergeet af en toe thuis en die schuld neem ik op me.”

André Hazes reageert op zijn vermeende relatieproblemen

01:15
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Connie Witteman steekt Monique Westenberg hart onder de riem

Definitieve breuk

De openhartige zanger had eerder relatieproblemen, maar uiteindelijk was er altijd een happy end voor het stel. Een trip aan Bonaire moest de 'en ze leefden nog lang en gelukkig' weer voor elkaar krijgen, maar alle hoop was tevergeefs. Afgelopen week kwam namelijk het nieuws naar buiten dat de relatie tussen André en Monique nu toch écht op de klippen is gelopen. 

"Met verdriet bevestigt André Hazes dat hij en Monique Westenberg uit elkaar zijn", begon het bericht van de zanger. "De breuk dateert al van enige maanden geleden maar zij hebben hun best gedaan om er samen nog voor te gaan. Dat mocht helaas alleen niet zo zijn. Een verschrikkelijk moeilijke keuze waar veel tranen overheen zijn gegaan, maar voor nu is dit het beste besluit. Houden van is er nog genoeg en zal er altijd blijven."

Alles over de breuk tussen André en Monique

06:19
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ondertussen: óók Bridget Maasland geniet van tijd met zoontje

Nieuwe liefde

Na de bekendmaking onthulde Monique op haar Instagram snel dat André gevoelens had voor een andere vrouw. De zanger bevestigde tegenover RTL Boulevard dat dit inderdaad het geval is; hij is stapelgek op Bridget Maasland. "Het is mijn goed recht, we zijn immers al een tijdje uit elkaar en wonen niet meer samen", aldus de zanger.

Hij kent de presentatrice al langere tijd, maar het balletje ging rollen tijdens zijn afgelopen concertreeks in Ahoy. Bridget vroeg brutaal om tien kaartjes, waarna de twee contact bleven houden. "Het contact was heel weinig, maar op een gegeven moment dacht ik wel: wat een leuke meid ben je.” 

Alles over de zoen tussen André en Bridget

01:13
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Roxeanne Hazes reageert op commotie André en Bridget

Volgens de artiest ging het al maanden niet lekker tussen hem en Monique.  "We bleven het proberen, maar op een gegeven moment weet je dat de koek op is." Hoewel ze nu geen relatie meer hebben, houdt de liefde tussen de twee niet op. "We houden van elkaar en dat zal ook altijd zo blijven. Ze is mijn eerste liefde. Ik hoop dat we altijd normaal met elkaar om kunnen blijven gaan."

Hoewel hun breuk pas een week geleden bekend werd hebben zowel Monique als André hun leven alweer opgepakt. Zo verscheen de blondine afgelopen week alsof er niets aan de hand was bij een presentatie van goede vriend Fred van Leer en genoten Bridget en André zelfs al van een paar romantische avondjes met zijn tweeën.

Opvallend is ook dat moeder Rachel sinds een paar weken weer een grote deel van zijn leven is. En dat terwijl André eerder nog beweerde dat ze 'ziek' zou zijn. Zou Rachel Bridget wel goedkeuren? De tijd zal het leren...