Jon Voight mag prestigieuze prijs is ontvangst nemen

18 november 2019 04:08

De Amerikaanse president Donald Trump (73) heeft acteur Jon Voight (80) de National Medal of Arts toegekend. Dat is de hoogste onderscheiding die een artiest kan ontvangen van de Amerikaanse overheid.

“Hij heeft ons inzicht gegeven in de rijkdom van het menselijke brein en hart, en pakte daarmee het publiek in”

De prestigieuze prijs werd tussen 1985 en 2015 jaarlijks uitgereikt, dit is de eerste keer dat Donald Trump deelneemt aan de traditie. Tijdens de bijbehorende ceremonie donderdag krijgen ook countryzangeres Alison Krauss and schrijver James Patterson een medaille omgehangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donald Trump stuurt merkwaardige tweet de wereld in

Het Witte Huis verklaart in een statement over Jon Voight: "Hij heeft ons inzicht gegeven in de rijkdom van het menselijke brein en hart, en pakte daarmee het publiek in. Hij heeft als acteur het bijzondere vermogen om erg complexe personages te portretteren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Angelina Jolie krijgt eigen sieradenlijn

De 80-jarige vader van Angelina Jolie is één van de weinige Hollywoodsterren die uitgesproken aanhanger is van Trump. Hij laat op social media geregeld zijn steun aan het Amerikaanse staatshoofd blijken. Eerder dit jaar noemde hij Trump daarbij nog "de beste president sinds Abraham Lincoln".

Maar hoe gaat het eigenlijk met de dochter van de superster en haar scheiding?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!