Beeld © Instagram @andrehazes

'André Hazes klaagt Privé aan om cover met zoontje'

18 november 2019 08:05

André Hazes (25) klaagt weekblad Privé aan vanwege het gebruik van een foto van zijn zoontje op de omslag. De zanger heeft het advocatenkantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld, dat vertelde de misdaadverslaggever zondagavond in Café Hendriks & Genee.

"Ik vind het schofterig"

Het blad plaatste vorige week een foto van het driejarige jongetje met daarbij de tekst "Kleine jongen. Hoe leg je hem dit uit", doelend op de recente breuk tussen André en Monique en de nieuwe relatie van de zanger met Bridget Maasland. De zanger zou Privé aanklagen voor schending van portretrecht en de zoon van Peter R. zou hem vertegenwoordigen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes: 'Bridget is een tof wijf'

De zanger zei vorige week al dat hij stappen overwoog vanwege de omslag van het blad. "Ik vind het schofterig", reageerde André toen in de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538. In RTL Boulevard reageerde hij afgelopen week ook al op het incident. 

André Hazes woest om gebruik van foto zoontje

01:25
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique Westenberg en zoontje krijgen geen genoeg van herfst

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, verdedigde de cover in Veronica Inside. Hij vond het wel kunnen omdat André en zijn ex voortdurend foto's van hem delen. "We hebben hem gezien in commercials, realitysoaps, elke dag op Instagram. Daar is de afgelopen week ook helemaal niks aan veranderd. Het jongetje stond van de week bij Monique nota bene nog met een middelvinger omhoog, dus ja: de enige die het niet mag ben ik kennelijk." Als hij door zijn ouders werd afgeschermd dan had hij niet op de cover gestaan, zei de hoofdredacteur.