Beeld © ANP

Jan Smit cancelt Beste Zangers vanwege gezondheid

18 november 2019 18:13

Jan Smit (33) heeft aangegeven zijn agenda leeg te ruimen voor de rest van het jaar vanwege gezondheidsklachten, en daarmee kan hij niet de hitshow Beste Zangers opnemen. Deze opnames staan voor het eerst namelijk gepland in november en niet in het voorjaar, zo liet AVROTROS aan RTL Boulevard weten. Betekent dit dat Jan Smit een mogelijke rol speelt bij het Songfestival?

"Ik ondervind momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten"

Onlangs maakte RTL Boulevard al bekend dat de opnames van Beste Zangers voor het eerst dit jaar in november plaatsvinden. Normaliter gebeurde dit rond april, maar dit is verplaatst. Het lijkt er nu op dat de opnames in deze periode moesten plaatsvinden, omdat de presentator in mei het Songfestival gaat presenteren. Wat er nu met de opnames van Beste Zangers gaat gebeuren, en wie het gaat presenteren, is nog niet bekend.

En er zijn meerdere dingen die de zanger af heeft moeten zeggen. Het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome en ook een paar concerten in Vlaanderen zijn uit zijn agenda geschrapt. Bovendien is het niet meer mogelijk voor Jan om naast Cornald Maas te staan op het Songfestivalfeest op 15 december. De organisatie is nu op zoek naar een vervanger. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Jan Smit viert negende verjaardag dochtertje Emma

"Lieve allemaal! Ik heb - nadat ik afgelopen week acute laryngitis opliep - besloten mijn agenda tot het einde van het jaar vrij te maken", laat Jan op Twitter weten. "Ik ondervind momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten. Het is daarom op dit moment gewoon tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen, hoezeer me dat ook spijt naar al mijn trouwe fans toe…"

 

Acute laryngitis lijkt op griep. De aandoening gaat gepaard met veel keelpijn. De ziekte maakt de stem hees. "Ik wil de rest van dit jaar heel graag gebruiken om mezelf weer helemaal op te laden voor 2020, zodat ik in het voorjaar weer kan knallen met mijn nieuwe album!", besluit Jan.

Over het Songfestival en wat precies zijn rol is, doet Jan nóg geen uitspraken.  

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!