Beeld © ANP

Berend Boudewijn: Dood Martine went nog steeds niet

20 november 2019 20:08

Regisseur Berend Boudewijn (83), de weduwnaar van Martine Bijl, is nog steeds niet gewend aan het leven zonder zijn vrouw. Dat bekende hij woensdagavond in De Wereld Draait Door. Boudewijn zat in de uitzending omdat ze kans maakte op de NS Publieksprijs voor haar boek Rinkeldekinkel.

"In het halletje bij de voordeur hangen nog steeds alle jassen van Martine"

"Het went, maar wennen went nooit", aldus Boudewijn. "Vorige week ging ik de tafel dekken en pakte opeens twee borden uit de kast. Terwijl ik al een half jaar alleen eet. In het halletje bij de voordeur hangen nog steeds alle jassen van Martine. Ik vind het fijn dat het er nog is, ik hou mij daar aan vast."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Simone Kleinsma brengt hommage aan Martine Bijl

De actrice en presentatrice overleed in mei. Zij is nog steeds altijd bij haar echtgenoot, vertelde hij ontroerd. "Ze is altijd in mijn omgeving, ze is nu hier ook bij mij. Ze houdt mij scherp en in de gaten. Maar ik weet ook wel dat ze er niet is. Ik ga hand in hand door het leven met een vacuüm." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Première musicalconcert Aïda opgedragen aan Martine Bijl

Boudewijn is blij met de prijs voor zijn overleden vrouw. "Ik wil graag een lans lans breken voor haar schrijverschap. Ze was enorm talentvol op zoveel vlakken, maar eigenlijk was zij het allerbeste in schrijven."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!