Beeld © ANP

Website ‘vriendin R. Kelly’ uit de lucht gehaald

27 november 2019 02:28

De betaalde crowdfunding-website Patreon heeft de pagina van Joycelyn Savage (24), een van de vriendinnen van R. Kelly (52), uit de lucht gehaald. De reden hiervoor is dat haar identiteit niet geverifieerd kon worden, ondanks meerdere pogingen die het platform heeft ondernomen om haar te bereiken.

De ex-vriendin van de zanger kwam afgelopen weekend voor het eerst met haar eigen verhaal naar buiten, waarin ze zei ook slachtoffer te zijn van de omstreden zanger. Patreon vermoedt dat er sprake is van een hoax. Dit meldt Rolling Stone.

Patreon werd een dag na Joycelyn's eerste blog geattendeerd op het feit dat er wellicht sprake was van onechtheid van het account. Hierop probeerde het bedrijf direct te achterhalen of dit klopte. En hoewel de site contact kreeg met een persoon die verbonden was aan het account, was deze niet in staat om identificatie af te geven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Vriendin R. Kelly spreekt zich voor het eerst uit tegen zanger

Op dinsdagmiddag werd besloten de site offline te halen, nadat er geen videobewijs was geplaatst waar Patreon om gevraagd had, om zo vast te kunnen stellen dat Joycelyn daadwerkelijk de schrijver van de blog is. Mensen die geld betaald hadden om het eerste stuk te kunnen lezen hebben dat teruggekregen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat wil geld zien van R. Kelly

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!