Beeld © ANP

Bella Hadid heeft vliegschaamte en plant 600 bomen

28 november 2019 16:51

Bella Hadid vliegt als model de hele wereld over, maar baalt er behoorlijk van dat haar werk zo'n grote impact heeft op het milieu. Daarom heeft ze besloten honderden bomen te laten planten om haar ecologische voetafdruk iets te verkleinen.

"Het maakt me verdrietig hoeveel mijn baan het klimaat negatief beïnvloedt"

"Ik doneer 600 bomen om te laten planten, 20 voor iedere vlucht die ik de afgelopen drie maanden heb gemaakt en waarmee ik waarschijnlijk de rest van het jaar zal doorgaan", schrijft de 23-jarige Bella op Instagram. "Het maakt me verdrietig hoeveel mijn baan het klimaat negatief beïnvloedt en welk vreselijk effect klimaatverandering heeft op de wereld. Moeder Natuur heeft wat liefde nodig." Ze vervolgt: "Ook al ben ik niet fysiek daar waar de bomen gepland worden, ze komen tot leven in de meest ongelofelijke plekken in de wereld. Het is de lucht die we inademen, het water dat we drinken, de biodiversiteit en de dieren die we nodig hebben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bella Hadid kijkt met gemengde gevoelens terug op shoot Vogue

De meeste bomen zullen gepland worden in Californië, waar door de bosbranden van afgelopen tijd miljoenen bomen zijn verwoest. Ook is het zusje van model Gigi Hadid van plan bomen neer te laten zetten in de Amazone en andere locaties "die liefde nodig hebben".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!