Beeld © Getty Images

David Attenborough en crew aangevallen door ijsbeer

02 december 2019 17:36

Het had weinig gescheeld of David Attenborough (93) was er niet meer geweest. De tv-legende heeft alles over voor zijn docuseries over de natuur, maar dit keer had het heel fout kunnen aflopen. Dat vertelt de producer van zijn nieuwe show Seven Worlds, One Planet aan de Britse krant Metro.

"Die ijsbeer begon toen letterlijk onze boot naar zich toe te slepen"

Scott Alexander, de producer van Seven Worlds, One Planet, onthulde aan Metro dat het flink misging tijdens de opnames van de docuserie. De 93-jarige legende en de crew van de show kwamen namelijk oog in oog te staan met een ijsbeer tijdens de opnames. "Ik denk dat we een paar interessante moment hebben beleefd", aldus Scott aan de krant. "Ons team filmde de ijsberen en toen kwam er één naar ons toe en trok hij het anker van de boot op." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

93-jarige David Attenborough wil clubhit maken

Het team keek de dood in de ogen. "Die ijsbeer begon toen letterlijk onze boot naar zich toe te slepen", gaat Scott verder. "Ons anker was omhoog getrokken, onze boot was afgedreven naar een rots in het ondiepe water en het getij was aan het dalen. We hadden dus twee opties: we kunnen het water in waar de ijsberen zitten of blijven we hier wachten tot ze ons te pakken krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onderzoeksboot vernoemd naar Sir Attenborough

Gelukkig liep het met een sisser af. "De ijsbeer verloor uiteindelijk interesse, waardoor we uiteindelijk alsnog in het water konden om ons van de rots af te zetten. Iedereen was ongedeerd, maar het scheelde weinig", vertelt Scott. De crew en David waren flink geschrokken, vooral omdat er veel tijd wordt besteed aan de voorbereiding van dit soort programma's. Seven Worlds, One Planet is vanaf 8 januari te zien op NPO1. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!