Beeld © ANP

Claudia de Breij benoemd als invloedrijkste vrouw in cultuursector

02 december 2019 20:17

Claudia de Breij is door feministisch tijdschrift Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in de cultuursector. Claudia wordt geroemd om "haar stevige meningen en bijzondere observaties". De cabaretière, die momenteel heel hard werkt aan haar oudejaarsconference, was niet bij de uitreiking aanwezig. Zij laat in een korte reactie weten "zeer vereerd en verrast te zijn".

In de mediacategorie won AD-columniste Angela de Jong, die door het tijdschrift "een genadeloze televisierecensent" wordt genoemd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij heeft dé tip om te slapen in de hitte

De meest invloedrijke vrouw van Nederland is volgens Opzij cardiologe Angela Maas. "Ze is onze eerste cardiofeministe en strijdt al ruim dertig jaar om het vrouwenhart op de kaart te zetten", aldus het blad. Angela specialiseerde zich in hartklachten bij vrouwen, die zich anders uiten dan bij mannen. "De man was de norm, hartklachten bij vrouwen waren vager en werden door mannelijke artsen afgedaan als óf overgangsklachten óf gezeur", aldus de cardiologe. Nu is ze de eerste hoogleraar vrouwencardiologie en heeft ze een drukbezet spreekuur.

In de categorie Bedrijfsleven wijst Opzij Simone Brummelhuis aan als invloedrijkste vrouw. Ze is commissaris bij onder meer Schiphol en Rabobank en oprichter van ondernemersnetwerk The Next Women. De meest invloedrijke vrouw in de politiek is PvdA-prominent Lilianne Ploumen, vanwege haar fonds She Decides waarmee ze zich hard maakt voor veilige abortussen, adequate kraamzorg en seksuele voorlichting.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij zet Oranje leeuwinnen in het zonnetje

Voetbalkeeper Sari van Veenendaal is de invloedrijkste vrouw op sportgebied, vindt Opzij. SER-voorzitter Mariëtte Hamer staat bovenaan de categorie Openbaar bestuur en openbare orde.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!