Beeld © ANP

Rick Engelkes dolgelukkig na eerste repetities Verliefd op Ibiza

4 december 2019 16:51

Met nog ruim anderhalve maand voor de boeg zijn de cast en crew van de musical Verliefd op Ibiza deze week begonnen aan de repetities. Een leuke fase, vindt producent Rick Engelkes.

"Ja, ik geniet hier wel van"

"Ja, ik geniet hier wel van", zei Rick woensdag op de derde dag van de repetities tegen BuzzE. Goedkeurend stond hij langs de zijlijn toen de hoofdrolspelers de toegestroomde pers enkele liedjes voorschotelden. "Deze fase is altijd leuk. Het ontdekken en zoeken naar wat het moet gaan worden."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Johnny Kraaijkamp kruipt in vrouwenrol in Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013 van Johan Nijenhuis. Samen met scriptschrijver Lucas de Waard, regisseur Joep Onderdelinden en componist Rutger de Bekker bedacht Rick een theaterversie, waar wel het een en ander aan gesleuteld is. "In eerste instantie dachten we dat het misschien wel een-op-een konden doen, maar dat werd wel heel luchtig. Je kan je afvragen of dat het dan wel helemaal is", legt Rick uit. "Als je er dan wat langer over nadenkt en brainstormt dan kan je er toch wat meer van maken."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Verliefd op Ibiza best bezochte film in 2013

Samen bedachten ze "een soort Modern Family-achtige voorstelling met een beetje een gemêleerd gezin met uitersten". "Ja, dan wordt het opeens wel heel interessant", aldus Rick, die in de originele film een van de hoofdrollen speelde. Het idee om Verliefd op Ibiza naar het theater te brengen komt dan ook van hem. "Ik vond Verliefd op Ibiza een hele leuke film om in te spelen. De rol van Lex paste toen ook wel een beetje in de fase van mijn leven. Een levensgenieter die af en toe een beetje de weg kwijt is. Dat blijft dan zo een beetje bij mij hangen. En dan denk je: goh, het is eigenlijk wel leuk om daar nog iets meer mee te doen."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Rick Engelkes speelt opnieuw de vader van Kruimeltje

De producent hoopt het publiek straks een beetje te prikkelen om meer voor elkaar open te staan. Dat is dan ook de onderliggende boodschap van het verhaal. "Ik vind het belangrijk dat de wereld wat toleranter wordt, dat mensen niet overal meteen bovenop gaan zitten en van alles iets vinden. Het mag allemaal iets relaxter en iets meer ontspannen", vindt Rick. "Probeer iets meer open te staan voor elkaar. Liefde is daarin een heel belangrijke factor."

De try-outs voor Verliefd op Ibiza beginnen half januari. Op 3 februari is de première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!