Beeld © ANP

Moeder Miljuschka ontroerd door hoeveelheid felicitaties

05 december 2019 17:43

Het was een bijzondere verjaardag voor de moeder van Miljuschka Witzenhausen (34). Astrid Holleeder (54) mocht onlangs maar liefst 54 kaarsjes uitblazen. Reden genoeg voor dochterlief om een berichtje op Instagram te plaatsen, waarin ze haar volgers vraagt een lief verjaardagsberichtje naar haar moeder te sturen. "Ik heb nog nooit zoveel mensen op mijn verjaardag gehad", schrijft de geëmotioneerde Astrid.

"Jullie hebben me een fantastische verjaardag gegeven"

Miljuschka schreef openhartig over de eenzaamheid van haar moeder. "Eenzaamheid is iets wat een nare bijkomstig is van haar positie. Dus zouden jullie mij een plezier willen doen? Schrijf hieronder iets liefs voor mijn jarige mama. Een groter cadeau is er niet", schreef de RTL Boulevard-deskundige. De reacties zijn overweldigend. Vandaag schrijft de 34-jarige dat haar vorige post meer los heeft gemaakt dan ze ooit heeft durven dromen. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Miljuschka staat stil bij verjaardag van haar moeder Astrid

"Mijn lieve kleine Milliemeisje", begint Astrid haar bericht. "Het leven had voor mij geen mooier cadeau kunnen geven dan een dochter zoals jij. Vol begripvol en liefde voor haar moeder. Vaak vraag ik me af waar ik dat aan verdiend heb." Astrid vertelt dat het niet altijd makkelijk moet zijn geweest voor haar lieve dochter. "Want je zal maar zo'n moeder hebben als ik. Een moeder die koos voor een weg met zoveel kuilen en hobbels." 

Ondanks de dalen is Miljuschka haar moeder altijd trouw gebleven. "Maar je bent altijd achter me blijven staan. Je bent nooit boos geweest op alle tumult en kwade bedoelingen die ik heb veroorzaakt. Je volgt je hart in alle keuzes die je maakt en neemt het leven zoals het komt. Daarin ben jij voor mij een groot voorbeld. en wat is het een kostbaar geschenk dat je als moeder je dochter hebt mogen zien opgroeien tot zo'n wijs, dapper, liefdevol en warm mensje."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Miljuschka Witzenhausen opgevreten door immens schuldgevoel

Astrid vervolgt haar bericht en schrijft openhartig over haar eenzaamheid. "En dan doe je dit. Je vraagt mensen mij een berichtje te sturen om mij te feliciteren. Omdat je weet dat ik veel alleen en dan ook wel eenzaam ben. Alleen zijn en eenzaam zijn is niet altijd hetzelfde. Ik heb altijd goed alleen kunnen zijn in mijn oude leven. Maar dat alleen zijn is veranderd. Het hangt als een grote jas om me heen en ik struikel er regelmatig over doordat hij over de grond sleept."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Miljuschka over Holleeder: 'Ik heb altijd met dreiging geleefd'

"Dat is niet stoer om te zeggen. En de sterke moeder die ik zo graag voor jou wil zijn, schaamt zich ook wel een beetje om dit toe te moeten geven. En dus dacht ik even toen ik jouw berichtje op Instagram zag: Wat doe je nou weer? Straks vinden de mensen me zielig! En dat is het laatste wat ik wil. Ik ben niet zielig. Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn en iedereen heeft zijn sores. Veel mensen aanzienlijk meer dan ik dus mij hoor je niet klagen." Maar ondanks haar angsten, is Astrid haar dochter meer dan dankbaar dat ze het bericht heeft geplaatst. "Maar jij, lieve Millie, hebt het bericht de wereld al ingeslingerd, want jij volgt je hart. En dan reageren zoveel lieve mensen op jouw bericht en sturen zoveel hartelijkheid en warmte. Ik ben er door overweldigd. En er dolbij mee!" 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Miljuschka Witzenhausen trots op haar 'happy rolls'

De moeder van Miljuschka bedankt alle volgers van de RTL Boulevard-deskundige die haar een bericht hebben gestuurd. "En daar wil ik jullie, lieve mensen, heel graag voor bedanken. Ik heb nog nooit zoveel mensen op mijn verjaardag gehad! Het is me duidelijk; eenzaamheid is niet iets om je voor te schamen. En het verdwijnt als anderen aan je denken. Anderen die de tijd voor je nemen om een paar lieve woorden te schrijven." Volgens de verheugde moeder zijn het zoveel berichten, dat alle reacties een boek zijn geworden. "Een boek over liefde. Een verhaal dat me hoop en energie geeft. Een boek dat ik steeds opnieuw zal kunnen lezen. Dank jullie wel. Jullie hebben me een fantastische verjaardag gegeven. Heel veel liefs terug, Astrid."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Grote zorgen om Willem Holleeder door ziekenhuisopname

Astrid Holleeder leeft al een paar jaar ondergedoken, nadat ze tegen haar broer Willem Holleeder getuigde. Ze sprak hierover in RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!