Beeld © ANP

Maggie Smith: 'Downton en Harry Potter waren niet mijn favoriet'

06 december 2019 00:55

Alhoewel ze erg dankbaar is voor haar populaire rollen in de Harry Potter-filmreeks en Downton Abbey, waren dat niet de acteerklussen waar Maggie Smith het meeste voldoening uit heeft gehaald. Dat vertelt de 84-jarige in een interview met de Evening Standard.

"Ik wilde graag weer op de planken staan"

De actrice, die professor Minerva McGonagall speelde in alle zeven Potter-films en Dowager Violet Crawley vertolkte in zes seizoenen én de film van Downton Abbey, laat in het gesprek weten dat ze nooit het gevoel had dat ze tijdens die projecten echt aan het acteren was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Downton Abbey-film krijgt hoogstwaarschijnlijk vervolg

Ze keek tijdens het spelen van die rollen dan ook vaak uit naar een terugkeer naar het theater, haar grote liefde. "Ik wilde graag weer op de planken staan, want theater is mijn favoriete medium, en het voelde alsof ik daar nog iets moest afmaken. Maar er kwam niets voorbij in die tijd."

Toch had haar rol in de Harry Potter-films zeker ook zijn mooie kanten, vertelt Maggie in het interview. De 'Dame' heeft vijf kleinkinderen, en bij die generatie scoorde ze flink wat punten met haar rol als lerares op toverschool Hogwarts.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!