Beeld © ANP

Victoria's Secret-model is het eens met stoppen lingerieshow

06 december 2019 03:57

Het einde van de Victoria's Secret Fashion Show kwam niet als een verrassing voor Karlie Kloss. Het model vindt dat die beslissing past in de wereld waarin we op dit moment leven, zo vertelde ze donderdag in de Today Show.

"Het was doorslaggevend voor mij als feminist"

"Consumenten stellen tegenwoordig andere eisen aan merken. Ze willen dat ze inclusief zijn, duurzaam en een positieve lichaamsboodschap verspreiden. Ik denk dat merken zich moeten blijven ontwikkelen", aldus de 27-jarige, die zelf een aantal keer meeliep in de eens zo populaire show maar daar in 2017 mee stopte. Ze liet donderdag in de talkshow weten: "Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik erdoor heb gekregen, maar ik wilde het achter me laten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het doek valt voor lingerieshow Victoria's Secret

Het moederbedrijf van het lingeriemerk maakte vorige maand bekend te stoppen met de catwalkshow. Kloss plaatste afgelopen zomer in de Britse Vogue al kanttekeningen bij het concept van de show en het merk. "Ik besloot te stoppen met mijn werk voor Victoria's Secret omdat ik het niet vond passen bij wie ik ben en welke boodschap ik jonge vrouwen wil meegeven over wat schoonheid is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victoria's Secret-model Devon Windsor in huwelijksbootje gestapt

Het model noemde haar vertrek bij het lingeriemerk destijds een cruciaal moment voor zichzelf. "Het was doorslaggevend voor mij als feminist. Ik wil mijn eigen keuzes maken en zelf bepalen wat ik uitdraag. Of ik dat nu doe door te kiezen met welke bedrijven ik werk, of door een bepaald beeld van mezelf te creëren."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!