Beeld © Getty Images

Zweedse prins Carl Philip en Sofia herdenken Avicii

6 december 2019 11:01

De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia waren donderdag samen een avondje uit. De twee bezochten in de Friend Arena in Stockholm het concert ter nagedachtenis aan de overleden dj Avicii.

"Bedankt voor een onvergetelijke avond"

Via hun officiële Instagramaccount deelde het paar een foto en twee video's van de show. "Bedankt @timberglingfoundation voor een onvergetelijke avond", schreven Carl Philip en Sofia erbij, gevolgd door een hartje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zweedse prinsjes en prinsesjes niet langer lid van Koninkijk Huis

Tijdens het concert beklommen vrienden van Avicii, die eigenlijk Tim Bergling heette, het podium. Onder meer David Guetta, Kygo en de Nederlandse dj's Laidback Luke en Nicky Romero draaiden platen. Alle opbrengsten gaan naar de Tim Bergling Foundation, de stichting die zijn ouders oprichtten voor jongeren die kampen met psychische problemen en suïcidale gedachten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dood Avicii schokt Zweedse prins Carl Philip

Carl Philip en Sofia, die vrijdag haar 35e verjaardag viert, hadden een bijzondere band met Avicii. Tijdens de receptie van hun huwelijk in 2015 verzorgde de dj een optreden. Na zijn dood liet het paar in een statement weten diep geschokt te zijn. "We zijn heel blij dat we hem hebben mogen leren kennen, liet het paar weten. We bewonderden hem als artiest en de geweldige persoon die hij was."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!