Beeld © ANP

Bas Smit is blij met mensen die zijn kerstballen kopen

6 december 2019 17:25

Het gezicht van Bas Smit is goud waard. Dat bewees de vastgoedhandelaar vrijdagmiddag wederom, door met zijn vrouw Nicolette van Dam de Sky Radio Christmas Tree for Charity te winnen. Het geheime wapen? Kerstballen met zijn beeltenis.

"We hebben gepiekt!"

"We hebben gepiekt!", zegt Bas na afloop van de wedstrijd lachend in gesprek met BuzzE. "Het is toch leuk dat je zo veel geld op kan halen met je hoofd. Ik ben een van de best betaalde modellen van Nederland denk ik." De kop van Bas sierde eerder al T-shirts, die vervolgens de wereld overgingen dankzij de socials van BN'ers en internationale sterren. Met de shirts en de kerstballen wordt geld ingezameld voor het Prinses Máxima Centrum, waar jonge kankerpatiëntjes worden behandeld.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Bas Smit dolt met André Hazes en Ellie Lust is deze keer de dupe

Bas' gezicht leverde het ziekenhuis al onder meer een aquarium en klimrek op en dankzij de kerstballen komt er weer veel nieuws. "We hebben al drie rolstoelen aan kunnen schaffen, en een loopbrug gekocht. We willen een digibord kopen, zodat kinderen die langdurig in het ziekenhuis liggen les kunnen krijgen." Ook moet er een speciale voedselkar komen en krijgt het hele centrum nieuwe beplanting. "En dat allemaal met de ballen, het is echt niet normaal."

Wie Smit ook in zijn kerstboom wil kunnen hangen, moet snel zijn. "We zijn over niet al te lange tijd door de ballen heen", waarschuwt Bas. Wie 15 euro neertelt voor de witte ballen met Bas' hoofd zijn volgens hem de echte winnaars. "Je koopt ze niet omdat je het mooi vindt", constateert hij. "Maar mensen zijn enthousiast. Wij doen het niet, de mensen die het kopen, dát zijn de winnaars. Dat zijn de kanjers en niet ik, want ik ben slechts het model. Niemand koopt ze omdat ze zo prachtig zijn."

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Zó veroverde Bas Smit het hart van Nicolette van Dam

Zolang Bas' gezicht geld blijft opleveren voor het Prinses Máxima Centrum gaat hij door. Waar zijn gezicht in 2020 op verschijnt? "Dat is een verrassing", lacht Bas. De acties ontstaan spontaan, zegt Nicolette. "Dit is niet Bas Smit die een bal bedenkt met zijn hoofd erop, het zijn twee jongens die daar echt een reden voor hebben om het te doen. Zijn vrouw werkt op de ambulance en hij heeft zelf nare dingen meegemaakt. Hij heeft gezegd: ik vind het mooi om jouw hoofd daarop te zetten en daar geld mee op te halen. Eigenlijk gaan alle credits naar hen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!