Beeld © Ralph Lemarechal

Deze Miss vertegenwoordigt Nederland in transgender verkiezing

08 december 2019 17:49

Op zaterdag 14 december gaat het spraakmakende Miss Trans Star International in Barcelona weer van start. Deze missverkiezing is bedoeld voor transgender vrouwen en vindt dit jaar voor de negende keer plaats. Solange Dekker (23) uit Amsterdam zal Nederland representeren. "Ik wil vechten voor de rechten van mensen die dat zelf niet kunnen, voor mensen die het moeilijk hebben", aldus Solange.

"Ik ben het huis uitgezet door mijn familie, omdat ze niet accepteren wie ik écht ben"

Een spannende strijd dus voor Solange. De blondine hoopt met haar deelname te vechten voor de rechten van transgender vrouwen en de wereld te laten zien welke stappen Nederland op het gebied van transgenderrechten nog moet zetten. De winnares krijgt een kroon en wint geld. Dat geld kan gebruikt worden om de positie van transgenders te verbeteren. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Victoria's Secret werkt voor het eerst met transgendermodel

"Puur door om het feit wie ze zijn, worden transgenders geslagen, verkracht en verstoten door hun familie", vertelt Solange in haar video. "Ik ben het huis uitgezet door mijn familie, omdat ze niet accepteren wie ik écht ben. Nu ben ik gelukkig. Ik wil vechten voor de rechten van mensen die dat zelf niet kunnen, voor mensen die het moeilijk hebben." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Charlize Theron onthult: 'Mijn zoontje is transgender'

Vorig jaar won de Thaise Kulchaya Tansire de titel als Miss Trans Star International. Wie er dit jaar met de winst vandoor zal gaan, wordt op 14 december bekendgemaakt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!