Sting krijgt eerbetoon voor werk voor goede doelen

10 december 2019 14:40

Sting wordt vrijdag geëerd vanwege zijn werk voor goede doelen. De zanger krijgt tijdens een ceremonie in de Royal Albert Hall in Londen de zogenoemde Global Citizen Artist Of The Year Prize. Deze prijs wordt dit jaar voor het eerst overhandigd door Global Citizen, een groep die zich met steun van de Verenigde Naties inzet voor armoede.

Sting is door de jury gekozen vanwege zijn harde werk voor het behoud van het regenwoud middels zijn organisatie Rainforest Foundation, die hij in 1989 heeft mede-opgericht. De prijs bestaat uit een bedrag van 150.000 dollar die naar zijn organisatie gaat.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

BN'ers uit de kleren voor het goede doel

Regisseur Richard Curtis wordt gekroond tot Global Citizen Of The Year. De man achter films als Love Actually en Four Weddings And A Funeral krijgt de prijs vanwege zijn grote bijdrage aan verschillende goede doelen en evenementen tegen armoede. Ook het bedrag dat hij krijgt, gaat naar een goed doel.

Tijdens de awardshow, die op 20 december wordt uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC, worden ook prijzen overhandigd aan zakenlui, wereldleiders en jongeren. John Legend praat de avond aan elkaar en artiesten als Chris Martin en Stormzy treden op.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!