Beeld © ANP

Sylvie Meis laat weten hoe ze in shape blijft tijdens feestdagen

18 december 2019 11:16

Voor velen zijn de feestdagen een behoorlijke uitdaging om zich aan hun dieet te houden, maar Sylvie Meis (41) houdt zich sterk. De glamourdame vertelt in haar Grazia-column hoe ze met haar vingers van de pepernoten, chocoladeletters, champagne en kerstkoekjes is afgebleven.

"Wat scheelt in de bruisende decembermaand is dat ik niet van party hard ben"

Sylvie heeft het enorm druk in december, zo wordt ze verwacht op allerlei "events, party’s en kerstborrels, met alle verleidingen van dien", vertelt ze in Grazia. "De champagnekurken vliegen je nog net niet om de oren - zeker in het showbizzwereldje - maar ik ben niet iemand die het nu al op een drinken zet." Toch is het gelukt om zich sterk te houden en het bij water en een colaatje te houden. "Ik heb een gezonde lifestyle, dus in de aanloop naar de feestelijke tijd die eraan komt, denk ik wel na hoe ik daar gezondheidtechnisch mee omga."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie Meis trouwt in het diepste geheim

In Duitsland verkopen ze geen pepernoten of chocoladeletters en "dat scheelt" voor Sylvie. Natuurlijk is er genoeg andere zoetigheid te vinden in de supermarkten. "Die staren me aan in de supermarkt", vertelt de 41-jarige. Maar Sylvie heeft een tactiek voor de feestmaand. "Het komt erop neer dat ik tussen de highlights door een wat langere detox inplan, in de zin dat ik geen alcohol en suiker aanraak. Ik let dan extra op clean eating en neem geen cheat-maaltijden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Flinke tegenslag voor verloofde Sylvie Meis

"Ik heb nooit het gevoel dat ik op een houtje moet bijten of dat ik mezelf dingen ontzeg", aldus Sylvie. "Het gaat om die gulden middenweg (...) Als ik heerlijk weg ben met mijn partner, een meidenavondje met mijn girlfriends heb of een leuke tijd met Damián, ben ik de laatste die zegt: 'Ik neem alleen een salade met een paar tomaatjes.' Op events heb ik er overigens geen enkele moeite mee de hapjes en amuses te skippen, want als ik ergens een hekel aan heb, dan is het om staand op een feestje gefotografeerd te worden terwijl ik iets in mijn mond stop."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie Meis houdt lippen stijf op elkaar over liefdesleven

Sylvie heeft er een hele theorie over. "Dat is niet omdat ik niet en public wil eten, maar ik heb er geen zin in dat het tussen mijn tanden komt of dat ik stiekem op de kiek word gezet terwijl ik, weet ik veel, een halve komkommer met garnalen in mijn mond stop. Wat scheelt in de bruisende decembermaand is dat ik niet van party hard ben. Het liefst lig ik om half twee weer in mijn bed na een feestje, wat betekent dat ik tegen enen in de nacht ontsnap op een event." Overigens is dit Sylvies laatste column voor Grazia

Naast haar dieetgeheimen, onthulde Sylvie onlangs nog hoe je de perfecte Instagram-foto maakt. Bekijk de video hieronder waarom de glamourpoes altijd een bladblazer bij de hand heeft. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!