Beeld © ANP

Bram Moszkowicz persoonlijk failliet verklaard

19 december 2019 15:08

De voormalige topadvocaat is donderdag door de rechtbank in Lelystad persoonlijk failliet verklaard. Bram Moszkowicz (59) heeft zich niet gehouden aan een betalingsregeling met de Belastingdienst en zou ook schulden hebben bij ABN AMRO.

Bram Moszkowicz werd in 2013 uit de advocatuur gezet wegens schending van gedragsregels en verwaarlozing van cliëntenbelangen. Daarvoor gold hij jarenlang als een van de beste strafpleiters van Nederland.

Twee jaar nadat hij van het tableau was geschrapt, zoals dat heet, deed hij een poging om als voorman van de partij VNL de politiek in te gaan. Dat eindigde in geruzie, waarop de ex-strafpleiter binnen een jaar met de partij brak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Bram Moszkowicz wil terugkeren als advocaat'

Vorige maand diende hij een verzoek bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland in om weer aan de slag te kunnen. Volgens De Telegraaf moet hij in januari voor het Hof van Discipline verschijnen om toe te lichten waarom hij volgens hemzelf weer toegelaten moet worden tot de balie. De kansen dat dat lukt zouden door het faillissement aanzienlijk zijn geslonken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bram Moszkowicz laat kleindochter niet meer los

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!