Beeld © ANP

Chantal Janzen wijst haar volgers terecht: 'Nobody’s perfect'

20 december 2019 09:29

In een statement van tijdschrift &C bood Chantal Janzen (40) gisteren al haar excuses aan, maar het gezicht van het blad vindt het nodig nogmaals te reageren op de kwestie. En ze zet meteen haar brutale volgers op hun plek.

"Iedereen maakt fouten, en hiervan hebben we absoluut geleerd"

In een post op het Instagram-account van &C laat de presentatrice weten overspoeld te zijn door berichtjes met betrekking tot het artikel over 'de cocaïneverslaving van Wendy van Dijk'. Hoewel het blad deed vermoeden dat het ging om de SBS-presentatrice, bleek het te gaan om een naamgenoot. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Chantal Janzen laat van zich horen na commotie 'Wendy van Dijk'

Chantal neemt alle berichten erg persoonlijk op en voelt zich verantwoordelijk voor het misverstand. Toch wil ze wel even duidelijk maken dat, hoewel sommige berichtjes aardig bedoeld zijn, ze het niet oké vindt en dat niemand dit verdient. "Ja, ik weet dat er heel veel mensen in ons land zijn met dezelfde naam. Bedankt voor het melden van iedereen die jullie kennen met die naam. Ja, ik weet uiteraard ook dat er in het blad gewoon een foto bij het artikel staat van de dame waar het om gaat. Maar beste mensen daar ging het gedoe dan ook niet over", zet ze haar volgers op hun plek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oei! Chantal Janzen slaat een mega fashionflater

Chantal legt in het bericht uit dat er voordat het magazine in de winkel ligt, altijd een nieuwsbericht uitgaat met de onderwerpen van de maand en dat de verwarring naar aanleiding hiervan ontstond. Want in het bericht stond slechts een naam. "En dát was waar de ophef over ging: over het nieuwsbericht wat naar de media verstuurd is, omdat daar geen foto bij stond. Niet om het artikel met foto in het magazine zelf. Daar is ook verder niemand boos over en is ook nooit commentaar op geweest vanuit derden", benadrukt ze nogmaals. 

Tot slot wil de 40-jarige ook van het moment gebruik maken te laten weten niet gediend te zijn van 'scheldkanonnades tegenover anderen'. Chantal: "Ik weet nu dat als ik jullie hulp wil inzetten dat jullie goeie beukers zijn, maar dat hoeft nu niet. Soms maak je een fout met bijbehorende last, en die moet je dan ook dragen (...) Nobody’s perfect, iedereen maakt fouten, en hiervan hebben we absoluut geleerd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Wendy van Dijk heeft moeite met werk moeder

Gisteren verscheen er al een officieel statement vanuit het tijdschrift waarin ze reageerde op alle commotie.  Volgens het blad is het bij hen gebruikelijk om hoofdpersonen in artikelen met naam en toename te noemen omdat "het waargebeurde verhalen betreft en geen door een redactie geschreven fictie".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!