Beeld © Instagram @lottleeuw

Love Island-Lotte ging door zware depressie

20 december 2019 15:18

Lotte van Leeuwen (22) leerden we afgelopen jaar kennen dankzij haar deelname aan Love Island. De show leverde haar helaas geen nieuwe liefde op, maar heeft haar wel veel andere dingen gebracht. Wat niet veel mensen weten is dat de voormalig tennisster voor haar deelname niet zo lekker in haar vel zat. Ze was zelfs depressief.

"Als je aan topsport doet en je kunt niet sporten, dan heb je niks"

In een interview met Metro vertelt de realityster over haar bewogen jaar. Het gaat nu inmiddels een stuk beter, maar een jaar geleden was dat wel even anders. Lotte was toen net gestopt met tennissen, wat resulteerde in een heftige depressie. "Mijn hele leven stond in het teken van tennis. Mijn hele familie tenniste en ik was er écht heel erg goed in", begint ze over de moeilijke tijd in haar leven.

"Ik ben een enorme perfectionist. Van kinds af aan wilde ik altijd beter. Als iets niet lukte trainde ik nog langer en harder: elke keer een tandje bij. Dat ellelange trainen zorgde voor enorme overbelasting. En dát zorgde er dus weer voor dat dat waar mijn leven om ging, tennissen, niet meer ging."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island-Floor en Daniël uit elkaar

Het jaar dat ze veertiende stond mocht ze meedoen aan het NK, maar moest noodgedwongen afzeggen vanwege een ernstige blessure. "Mijn lichaam werkte totaal niet mee. Het ging niet meer", vertelt Lotte. Tot overmaat van ramp kreeg ze ook nog te maken met een buikspierscheuring én een chronische peesontsteking aan de binnenkant van haar enkel.

De Love Island-ster gaat verder: "De blessure maakte me enorm gefrustreerd. Ik bleef maar doorgaan, maar dat zorgde er natuurlijk voor dat mijn lichaam op een gegeven moment helemaal niet meer wilde. Mentaal was ik heel fit, maar mijn lichaam bleef tegenstribbelen. Je zou denken dat ik ook op een lager pitje zou kunnen tennissen, maar voor mij was dat geen optie: het is alles of niets." En dat bleek niets te zijn...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island-Victoria gaat samenwonen maar niet met Ziggy

Na haar beslissing om te stoppen met tennissen ging het al snel bergafwaarts. "Ik belandde in een depressie. Als je aan topsport doet en je kunt niet sporten, dan heb je niks", legt ze uit. "Ik zat alleen maar thuis, wilde mijn kamer niet meer uit en had nergens zin in. Mijn ouders, mijn vrienden… iedereen vond het verschrikkelijk om mij zo te zien. Ik was zó verdrietig en boos tegelijk."

Uiteindelijk  bood een psycholoog uitkomst. "Zij leerde mij weer te voelen; dat was ik kwijt. Ik moest méér in mijn leven hebben dan topsport."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Love Island-Lotte heeft de liefde weer gevonden

En toen was daar ineen Love Island, een programma waar ze in eerste instantie voor bedankte. "Maar later besloot ik het tóch te doen. Na alles waar ik in mijn leven mee te maken had gehad, vond ik het een unieke kans die ik niet kon laten liggen." In het programma leek ze een gouden match met de Belgische Jarne, maar helaas hield hun liefde geen stand. "Jarne was de eerste drie weken rustig en lief, maar naarmate het programma vorderde werd hij meer zichzelf. Die Jarne vond ik eigenlijk helemaal niet leuk", aldus Lotte.

Maar lang single was ze niet, want eenmaal terug in Nederland wakkerde de liefde tussen Lotte en haar oude vlam Rick weer op. "Het is snel gegaan, maar we kennen elkaar ook al lang. We hadden allebei nooit verwacht dat het weer iets zou worden, helemaal in deze periode. Hij is er totaal niet mee bezig om beroemd te worden en dat vind ik eigenlijk heel chill. Hij focust zich op zijn carrière, ik op de mijne."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island-Matthy en Kelly gaan samenwonen

Toen Lotte net terug was van Love Island spraken we haar samen met Jarne in een aflevering van Love Check-up. Bekijk de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!