Beeld © ANP

Chantal Janzen ontkent Wendy van Dijk 'terug te hebben gepakt'

21 december 2019 14:12

Nadat er een nieuwsbrief werd uitgebracht over het nieuwste nummer van Chantal Janzens (40) tijdschrift &C, leek het erop dat er een interview met Wendy van Dijk (48) in stond. Ook het onderwerp was spraakmakend, namelijk over haar cocaïneverslaving. Het bleek uiteindelijk om een onbekende Nederlander te gaan, maar het kwaad was al geschied. Nu springt Chantal in de bres voor Wendy.

"Ik heb nooit de behoefte gehad om een tegen-actie te ondernemen"

Er waren geen kwade bedoelingen bij het publiceren van het interview met cocaïneverslaafde Wendy van Dijk, benadrukt Chantal op Instagram. En de negatieve reacties die de RTL-presentatrice over haar SBS-collega ontving, zitten haar niet lekker. "Waar ik juist van schrok, en niet van gediend was, is dat ik in mijn inbox negatieve berichten kreeg die aan Wendy gericht waren", aldus Chantal. "Volgers schreven dat t goed was dat ik haar ‘terug had gepakt’ na haar Twitter-actie. Onzin."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen wijst haar volgers terecht: 'Nobody’s perfect'

"Ik heb nooit de behoefte gehad om een tegen-actie te ondernemen", aldus Chantal. Bovendien wil ze duidelijk maken hoe dit wél is gebeurd. "Ook al ben ik initiatiefnemer van t blad, ik zie niet altijd alles, zoals deze nieuwsbrief. Waar ik nu wel van geleerd heb. Mijn fout, en redactie had beter moeten weten." Chantal vindt het "begrijpelijk pijnlijk" dat de verwarring is ontstaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen laat van zich horen na commotie 'Wendy van Dijk'

Het allerbelangrijkste vindt Chantal het verhaal van "de ex-verslaafde mevrouw Wendy van Dijk, toevallig naamgenoot van de tv-presentatrice, die is zich de tandjes geschrokken om dit alles. Haar moed om haar levensverhaal en onwijs grote doorzettingsvermogen te delen verdient juist alleen maar diep respect." In haar Instagram-post deelt de presentatrice dan ook het hele verhaal, wat ook te lezen is in de nieuwst &C

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!