John Williams treedt in voetsporen van Will Smith

28 december 2019 10:33

John Williams (50) vindt het een hele eer dat hij de stem van superspion Lance Sterling mocht inspreken voor de nieuwe animatiefilm Spionnengeheimen. Dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf. In het Engelstalige origineel was het namelijk Will Smith (51) die dat mocht doen.

"Vervolgens moest ik echt alle remmen losgooien"

De keuze voor John moest tot in Amerika toe worden goedgekeurd. Heel veel ervaring had de presentator nog niet, de enige andere keer dat hij zijn stem mocht verlenen aan een animatiefilm was in Madagascar 2. "Maar dat was zo'n kleine rol dat ik me die nauwelijks kan herinneren."

Zijn werk voor de spionnenfilm was wel andere koek, vertelt hij. "In de opnamestudio had ik de tekst voor mijn neus en keek ik naar de filmbeelden. Intussen hoorde ik de stem van Will Smith via mijn koptelefoon. Vervolgens moest ik echt alle remmen losgooien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

John Williams blijft nog vier jaar bij RTL

De presentator, die op het moment ook nog eens door het land reist met een theatershow, vond het "erg leuk" om zijn stem in volle mate te mogen gebruiken. Dat had ook te maken met het verhaal van de film en zijn personage, die constant te maken heeft met onverwachte gebeurtenissen. "Het ene moment is Lance een megacoole gast, even later is hij in een duif veranderd," beschrijft de presentator. "En dan legt-ie ook nog eens een ei!"

John in actie horen? Bekijk dan de trailer hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leven van John Williams gered door oma

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!