Beeld © ANP

Tom Hanks krijgt Griekse nationaliteit aangeboden van president

30 december 2019 15:54

Tom Hanks, zijn vrouw Rita Wilson en hun kinderen hebben het Griekse staatsburgerschap aangeboden gekregen van de Griekse president. Volgens CNN heeft Pavlopoulos een ereburgerschap getekend waardoor Hanks en zijn familie de nieuwe nationaliteit kunnen aannemen.

"Tom Hanks is een persoon die echte interesse toonde"

"Tom Hanks is een persoon die echte interesse toonde in het lijden van mensen tijdens de branden in Mati, en vroeg ook aandacht voor deze kwestie in de media," liet de Griekse minister van Binnenlandse Zaken weten. Hij refereert daarbij naar de branden in de regio van Attica afgelopen juli. Ook vond de minister dat Hanks een goed vertegenwoordiger is van Griekenland, omdat hij vaak naar het land reist en zelfs huizen heeft in Antiparos.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Disney+ lanceert tv-serie van Tom Hanks-klassieker Turner & Hooch

Hanks vrouw, Wilson, heeft zelf een Griekse moeder en werd Grieks-Orthodox opgevoed. Hanks en Wilson hebben meerdere films geproduceerd in Griekenland, waaronder My Big Fat Greek Wedding en Mamma Mia!.

Om echt de Griekse nationaliteit te krijgen moeten Hanks en zijn familie binnen een jaar een eed afleggen bij de minister.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!