Beeld © ANP

Uitspraken Frank Dane maken veel los bij Eva Cleven

31 december 2019 12:01

Het viel niet zo lekker bij Eva Cleven (33) dat Frank Dane (38) van mening is dat er weinig technisch begaafde vrouwelijke dj's zijn. Tegen Het Parool vertelt de Expeditie Robinson-deelneemster dat ze dat volkomen onzin vindt.

"Dat soort opmerkingen zegt meer over hem dan over de veranderingen die nu spelen"

Eva ligt even in de clinch met Frank. "Dat soort opmerkingen zegt meer over hem dan over de veranderingen die nu spelen", vertelt de FunX-dj aan Het Parool. "Die vrouwen zijn er wel, maar werken buiten zijn vertrouwde wereld." Het zit Eva helemaal niet lekker en vergelijkt het met het statement dat 'vrouwen kunnen niet autorijden'. "Ik werd er best wel verdrietig van", vertelt ze eerlijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Hugo vertelt alles over huwelijksaanzoek vriend

Frank deed aan dezelfde krant zijn verhaal, waarin hij meende dat hij nog nooit een vrouw "snelle radio" had horen maken. En daar noemde hij ook een voorbeeld bij: "Claudia de Breij maakte een werkelijk fantastisch radioprogramma bij 3FM, maar dat was personalityradio. Met vier liedjes in een uur. Een vrouw die dertien liedjes in een uur doet: ik heb haar nog niet gezien", aldus de Radio 538-dj. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Dane tevreden na zijn overname van Edwin Evers

Het kwam hard binnen bij Eva, die gelijk wilde bellen met Frank. "Waarom zou je dat soort dingen zeggen?", vraagt ze zich af. "Het helpt niemand. En het doet afbreuk aan het werk van je vrouwelijke collega's." Ook heeft Eva een aantal collega's die volgens haar zijn claim volledig onderuit halen. "Kijk naar Vera Siemons of Eva Koreman. Of Angelique Houtveen. Allemaal geweldige dj's. En ik maak zelf ook alweer vier jaar radio." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Dane gunt Daniël Lippens extra rijlessen

De hoeveelheid vrouwelijke dj's vindt Eva tegenvallen, maar ze denkt te weten waarom dat zo is. "Oudere radioluisteraars hechten aan gewoontes, houden ze eraan vast", legt ze uit. "Maar neem van mij aan: er komt verandering aan en sneller dan je denkt. De generatie die nu onder de 25 is, denkt anders. Je ziet het aan FunX: met een veel diverser personeelsbestand trekken we een jongere doelgroep."

Eva's radio- en Expeditie-collega Eva Koreman vertelde onlangs haar verhaal over het programma in Robinson Confessions. Hierin onthulde ze onder andere dat Shary-An verloofd is met haar vriendin, zoals te zien is in de video hieronder. 

Expeditie-Eva: 'Shary-An is verloofd met haar vriendin'

10:05

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!