Beeld © ANP

Nuchtere Gordon blikt terug op eerste 6 maanden afkicken

06 januari 2020 11:03

Het is vandaag precies zes maanden geleden dat Gordon (51) besloot het roer volledig om te gooien en voorgoed afscheid nam van de drank en drugs. Op Instagram maakt hij op deze maandagochtend de balans op. "185 dagen oftewel zes maanden op heel mijn leven is eigenlijk nog niets, maar wat ben ik trots", schrijft hij dankbaar over zijn proces.

"Mijn vriendenkring is uitgedund en mijn zuip en snuif vrienden zijn in geen velden of wegen te bekennen"

Volgens de zanger ging het afkicken best wel goed, op bepaalde momenten na. Gordon: "Ik heb het idee dat ik lichamelijk sterker ben geworden, meer energie heb en vooral helder in mijn hoofd. Waar ik voorheen zo was afgeleid ben ik nu rustiger en laat dingen gebeuren."

In het bericht geeft Gordon aan dat de onrust, die hij verdoofde met alcohol en drugs, er nog wel altijd is. Maar dat hij er inmiddels wel stukken beter mee om kan gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon nooit meer chagrijnig dankzij honderdplussers

Om zijn onrustig uit zijn lichaam te krijgen staat de 51-jarige, die naar eigen zeggen de "bloeddruk van een jonge God" heeft, dag en nacht in de sportschool. Hoewel hij zich dus een stuk gezonder voelt, vliegen de kilo's er helaas niet af. "Je compenseert je gedrag in eten of heel veel sporten en beiden doe ik nu eenmaal graag", aldus de zanger.

Een mindere kant van zijn afkick-proces is het feit dat hij een stuk eenzamer is geworden, omdat hij niet geconfronteerd wil worden met alle verleidingen die op de loer liggen. Zo vertelt hij in de post: "Mijn vriendenkring is uitgedund en mijn zuip en snuif vrienden zijn in geen velden of wegen te bekennen. Dat zijn de moeilijke momenten, als je alleen bent en je dat klote gevoel weer wilt verdoven, maar waarvan je nu weet dat het niets bijdraagt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Gordon 2.0' hoopt in 2020 ein-de-lijk de ware te vinden

Hij gaat verder: "Ik hou me vast aan het feit dat er een ander leven is en dat ik nu middenin de pijn van de verandering zit. Ik hoop anderen te inspireren en motiveren door mezelf te laten zien en horen en te vertellen hoe leuk het leven ook kan zijn zonder al die troep."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!