Beeld © John P. Fleenor/Netflix

God maakt eindelijk zijn opwachting in Netflix-serie Lucifer

07 januari 2020 13:34

Hoewel Lucifer op aarde regelmatig op zijn donder krijgt van zijn 'vader', maakte Onze-Lieve-Heer nog niet fysiek zijn opwachting in de Netflix-show. Maar daar komt nu verandering in! Entertainment Weekly heeft namelijk de scoop wie er in de huid van de Almachtige kruipt.

"We hadden geluk. Hij was onze eerste keus"

Volgens EW voegt Dennis Haysbert de cast van de Netflix-show toe voor het vijfde en laatste seizoen over de duivel. "We hadden een enorme lijst met acteurs die geschikt waren, en hij stond bovenaan ons lijstje", liet Lucifer co-showrunner Joe Henderson weten. "We hadden geluk. Hij was onze eerste keus."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oh no! Laatste seizoen Lucifer

Het is niet de eerste keer dat acteur D. B. Woodside, die de engel Amenadiel speelt, naast Dennis Haysbert schittert. De twee waren al samen te zien als broers David en Wayne Palmer in de Fox-show 24.

D. B. Woodside heeft wel een handje geholpen om zijn 'broer' de rol te laten scoren. "D.B. is naar ons toegekomen en zei: 'Wat vinden jullie van Denis?' En wij hadden zoiets van: 'Denk je dat hij het zou doen?" En toen zei hij weer: 'Nou, ik heb hem al gesproken en het besproken.' En daarom gooiden we het balletje op", aldus Joe. De hereniging met D.B. was een van de grootste redenen voor Dennis om dan ook 'ja' te zeggen. "Ik weet niet hoe ik van broers naar vader ben gegaan. We zijn hemels. We kunnen dat doen", aldus de acteur

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Komt er een Lucifer en Arrow cross-over?

Het is nog niet bekend wanneer het laatste seizoen van Lucifer bij Netflix verschijnt. Wel weten we alvast dat het vijfde seizoen niet uit de reguliere tien, maar zestien afleveringen bestaan. En om dat een beetje te spreiden, hebben de makers ervoor gekozen om het seizoen in tweeën te splitsen. De tweede helft komt dan "na een kleine pauze" op Netflix te staan, aldus hoofdrolspeler Tom Ellis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix grijpt mis tijdens Golden Globes

Lucifer gaat over de duivel die zijn saaie leven als Heer van de onderwereld zat is en besluit 'op vakantie' te gaan naar aarde. Hij strijkt neer in Los Angeles en opent een nachtclub, Lux. In LA raakt hij bevriend met politierechercheur Chloe Decker (Lauren German), die maar niet wil geloven dat hij daadwerkelijk de duivel in menselijke vorm is. Lucifer helpt haar vervolgens met diverse moordzaken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!