Beeld © ANP

Jelka van Houten verbaasd over interesse in haar privéleven

7 januari 2020 14:30

Het zit Jelka van Houten (41) niet lekker dat er geschreven wordt over haar privéleven en daarom leest ze de stukken zelf niet, laat ze weten aan de VARAgids. De actrice begrijpt er niets van dat mensen willen lezen over haar persoonlijke taferelen.

"Ik ben een open iemand, wil antwoord geven als mensen mij iets vragen"

Jelka begrijpt niet waarom mensen over haar privéleven willen lezen en praat er dan ook niet zomaar over. "Ik heb het liever gewoon over mijn werk", vertelt de Huisvrouwen bestaan niet-actrice aan de VARAgids. "Wie zit er nou op het zoveelste verhaal van Jelka van Houten te wachten?" Hiermee lijkt ze te doelen op de berichtgeving over haar scheiding en haar nieuwe relatie met cabaretier Henry van Loon. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jelka van Houten vindt feminisme een besmet woord

"Dat is ingewikkeld. Ik ben een open iemand, wil antwoord geven als mensen mij iets vragen", gaat Jelka verder. "Het is niet fijn om in een gesprek een muur op te moeten trekken met onderwerpen waarover ik niet wil spreken. Dat voelt niet goed." De zus van Carice is overigens niet bang om "iets lelijks" van zichzelf te laten zien. "Zo vond ik het lang moeilijk om applaus te krijgen na een voorstelling. Dan stond ik een beetje afgewend van de zaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jelka van Houten dronk mimosa’s met The Bangles

Maar inmiddels ziet Jelka dat anders, omdat iemand tegen haar zei dat ze mensen daarmee beledigt. "Die hebben een geweldige avond gehad en willen jou daarvoor bedanken. Dat misgun je ze", zou iemand haar verteld hebben. "Inmiddels sta ik altijd heel blij lof in ontvangst te nemen. Dat is een les. Je moet jezelf goed genoeg vinden om applaus te krijgen. Ik heb in therapie geleerd hoe ik mij kan hechten. Ik heb geleerd wat voor mij is en wat voor een ander."

Jelka was ook vol vertrouwen over de tweede Huisvrouwen bestaan niet-film, zoals te zien is in de video hieronder. 

Cast Huisvrouwen Bestaan Niet vol vertrouwen over deel twee

02:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!