Frank Masmeijer Beeld © ANP

'Frank Masmeijer komt mogelijk dit jaar al vrij'

07 januari 2020 19:53

Voormalig NCRV-coryfee Frank Masmeijer, die momenteel in een Belgische cel zit vanwege drugssmokkel, zou mogelijk dit jaar nog de gevangenis mogen verlaten. De voormalig Dinges-presentator werd in juni veroordeeld tot een celstraf van negen jaar.

"In België is er een regeling dat een gedetineerde na een derde van zijn straf voorwaardelijk vrij kan komen"

"In België is er een regeling dat een gedetineerde na een derde van zijn straf voorwaardelijk vrij kan komen", vertelt zijn nieuwe Belgische advocaat dinsdag aan Shownieuws. "Zes maanden daarvoor kan men in aanmerking komen voor elektronisch toezicht." Het besluit hierover ligt in handen van een strafuitvoeringsrechter.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Imanuelle Grives krijgt advies van Frank Masmeijer

De veroordeelde Nederlander heeft begin 2021 een derde van zijn straf uitgezeten. "Hij zou dus dit jaar nog in aanmerking kunnen komen voor elektronische detentie", stelt zijn advocaat.

Masmeijer is veroordeeld vanwege zijn aandeel in de smokkel van een grote partij cocaïne in 2014. De veroordeling betreft ook deelname aan een criminele organisatie en valsheid in geschrift. Het hof noemde de feiten ‘zeer ernstig’. De rechter woog mee dat Masmeijer eerder is veroordeeld en dat hij iemand heeft bedreigd in het kader van de drugszaak.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Frank Masmeijer focust vanuit cel op toekomst

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!