Beeld © ANP

Marco Borsato legt werk neer door burn-out

9 januari 2020 13:43

Marco Borsato (53) legt voor onbepaalde tijd het werk neer vanwege een burn-out. De vele jaren presteren onder hoge druk hebben zijn tol geëist, meldt concertorganisator MOJO namens de zanger.

"De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt"

De agenda van de zanger is voor onbepaalde tijd leeggemaakt. "Wat ik doe is mijn lust en mijn leven maar ik merk nu dat ik er echt doorheen zit, dat de energie weg is en dat ik met een burn-out te maken heb", zegt hij in een reactie. "De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tones and I evenaart hitlijstrecord Marco Borsato

MOJO laat weten aan RTL Boulevard: "We merkten voor de kerst dat hij vermoeid was. Normaal heb je kerstvakantie en dan kun je er daarna weer fris tegenaan, maar dat was nu niet het geval. We hebben veel met hem gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om zijn agenda nu leeg te maken, zodat hij de rust kan pakken en tijd kan nemen om weer helemaal te herstellen.”

Volgens hen is het een opeenstapeling van meerdere dingen die de burn-out hebben veroorzaakt. "Hij werkt keihard en heeft grote successen behaald zoals afgelopen zomer in de Kuip en maakt ook af en toe wat mindere dingen mee. Hij heeft een drukke agenda. Hij is muzikant, doet televisiewerk, zit in liefdadigheidswerk, is fotograaf, hij heeft een enorm groot hart voor zijn fans en het lijkt er nu op dat het een beetje teveel is en dat hij zijn rust moet pakken.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Marco Borsato is geen klein meisje meer

Het besluit was zeker niet makkelijk, maar volgens MOJO is het belangrijkste dat hij snel herstelt. "Hij was bezig met nieuwe muziek voor 2020, mogelijke concerten, een aantal tv-programma’s en alles staat even on hold. Hij moet aangeven wanneer hij daar weer klaar voor is."

Wat ook meespeelt is zijn affaire met Iris Hond, die begin oktober aan het licht kwam. Marco kwam zelf met een verklaring naar buiten nadat weekblad Privé een "sensationeel verhaal" had gepubliceerd. De zanger zei toen vrijwel direct op Instagram dat er inderdaad sprake was van een vriendschap die verder ging dan hij had voorzien en dat het van korte duur was. “En dingen die in de pers verschijnen helpen ook niet mee, maar de aanleiding is dat hij gewoon teveel doet. En hij moet zich gewoon focussen op zijn herstel", aldus MOJO.

Zijn vrouw Leontine was al op de hoogte van de affaire van tien jaar geleden. Wel schreef Marco dat de kwestie privé is en vroeg hij om de privacy van hem, zijn vrouw en hun kinderen te respecteren.

Liefdesleven Marco en Leontine Borsato in puin door affaire

06:40
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marco Borsato neemt het er flink van in Jachtseizoen

Marco Borsato mocht een paar weken geleden als eerste Nederlandse act ooit de Ticket of the Year Award in ontvangst nemen van Ticketmaster. De zanger ontving de prijs voor zijn serie van vijf concerten in De Kuip afgelopen zomer. De serie shows in de Kuip is Marco's mooiste concertreeks uit zijn carrière geworden. "Zowel technisch als muzikaal was het een zogeheten masterpiece", kijkt hij terug. "Ons doel was om drie generaties bij elkaar te krijgen en dat is gelukt. Dat het dan zo wordt gewaardeerd is het mooiste compliment dat je kunt krijgen", zei hij toen tegen BuzzE.

Tijdens hetzelfde interview gaf hij ook nog aan de toekomst groots te vieren, zo zit hij dit jaar bijvoorbeeld dertig jaar in het vak. "Hoe en wat daar zijn we nu hard over in de weer", zei hij toen.

RTL Boulevard sprak de zanger een tijdje geleden nog over roem, geld en vrouwen.

Marco Borsato openhartig over roem, geld en vrouwen

02:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!