Beeld © Paramount Pictures/Getty Images

Grease-acteur Edd Byrnes overleden op 87-jarige leeftijd

10 januari 2020 13:33

Verdrietig nieuws voor de fans van de musicalfilm Grease. De acteur Edd Byrnes is op 87-jarige leeftijd overleden. Volgens TMZ komt het nieuws als een verrassing voor de nabestaanden en is hij afgelopen woensdag overleden in zijn huis in Santa Monica.

Edd Byrnes is niet meer. De acteur wist in de jaren 60 en 70 furore te maken dankzij zijn rollen in 77 Sunset Strip en Grease. De 87-jarige overleed aan ouderdom en kwam te overlijden in zijn huis in Santa Monica, laat TMZ weten. Edd werd beroemd dankzij de serie 77 Sunset Strip. Daarin speelde hij Kookie en werd hij één van de meest populaire televisiesterren van de jaren 60. TMZ vergelijkt zijn roem destijds met dat van wijlen Luke Perry tijdens zijn 90210-hoogtijdagen in de jaren 90. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Travolta en Olivia Newton-John houden ultieme Grease-reünie

Voor het Nederlandse publiek zal hij vooral bekend zijn door zijn rol als Vince Fontaine in Grease. Edd was namelijk de presentator van de dance-off van National Bandstand in de film. Naast acteren kon Edd ook zingen en had hij een hit met Kookie, Kookie in Amerika. Bovendien was Edd te zien in Charlie's Angels, Married With Children, Maverick en kreeg hij zijn start in The Love Boat. Hij laat zoon Logan en vrouwlief Catherine Gross achter. 

Na veertig jaar is Grease nog altijd enorm populair, zoals te zien is in de video hieronder. 

Grease na 40 jaar nog steeds megapopulair

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!