Joaquin Phoenix voert actie met Jane Fonda voor klimaat

10 januari 2020 19:08

Joaquin Phoenix (45), die afgelopen zondag een Golden Globe in de wacht sleepte voor zijn rol in Joker, is vrijdag de straat opgegaan om te protesteren voor het klimaat. Dat deed hij samen met Jane Fonda (82) en haar Fire Drill Fridays-beweging.

"Hopelijk kunnen we samenkomen en echte veranderingen maken"

De acteur sprak tijdens zijn dankwoord op de Golden Globes ook al over bestrijden van klimaatverandering. "Het is tof dat mensen voor Australië bidden, maar we moeten meer doen dan dat," zei hij tijdens zijn toespraak. "Hopelijk kunnen we samenkomen en echte veranderingen maken." Ook vrijdag sprak hij de menigte toe over zijn eigen worsteling met klimaatverandering. "Sommige dingen kan ik niet omheen. Ik heb een vliegtuig genomen om hier te zijn, maar ik kan wel mijn eetpatroon aanpassen. Ik hoop dat jullie hetzelfde doen." De Golden Globes serveerden voor het eerst een compleet plantaardig menu tijdens de ceremonie op zondag.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Klimaatprotest eindigt in vijfde arrestatie voor Jane Fonda

Het is de laatste keer dat Fonda de Fire Drill Fridays organiseert in Washington. De actrice werd meerdere keren gearresteerd, en vroeg nu een groep van 300 anderen om ook gearresteerd te worden voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Bekende mensen zoals Susan Sarandon, Maggie Gyllenhaal en Martin Sheen waren vrijdag ook aanwezig bij het protest.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!