Domien wil van Top 40 Awards iets veel groters maken

10 januari 2020 22:30

Als het aan de nieuwbakken 'Mister Top 40', Domien Verschuuren (31), en zijn collega's bij Qmusic ligt, worden de Top 40 Awards na dit jaar alleen maar groter. De radiozender, die de hitlijst vorig jaar overnam van concurrent Radio 538, wil er een show van TMF Awards-achtige proporties van maken.

"Dit is het begin van iets heel moois"

"Dit is het begin van iets heel moois, hopen wij", zei Domien vrijdag op de rode loper van de awardshow tegen het ANP. "Ik denk wel dat het een gemis is dat we in Nederland niet meer iets hebben zoals de TMF Awards. Volgens mij is er wel ruimte voor een nieuwe awardshow."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Dj Domien Verschuuren schrijft boek met makers podcast

Domien, sinds ruim een jaar de presentator van de populairste hitlijst van het land, vindt wel dat er behoefte voor zo'n show moet zijn. En die is er ook, denkt hij. "Kijk het moet geen feestje worden dat wij alleen maar leuk vinden. Ik heb de afgelopen week gemerkt dat er een hele hoop luisteraars bij wilden zijn. Dus ik denk dat we nog wel groter kunnen."

De Top 40 Awards werden voor het eerst groots uitgereikt. Dat gebeurde in het pand waar Qmusic in Amsterdam huist. Eerder gaf Dave Minneboo, programmadirecteur bij Qmusic, al aan dat de zender de ambitie heeft de Top 40 Awards de komende jaren uit te laten groeien tot "een jaarlijks terugkerend spektakel".

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Armin en Davina dragen Top 40 Award op aan Marco Borsato

De TMF Awards werden tussen 1996 en 2011 15 keer uitgereikt. De ceremonies waren tijdens de hoogtijdagen een van de grootste muziekevenementen van het land met spectaculaire shows met optredens van vele internationale artiesten als Destiny's Child, Janet Jackson, Kylie Minogue en Robbie Williams.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!