Beeld © ANP

Bas Smit over influencers: 'Geloof me dat wil je niet'

13 januari 2020 11:06

Wat wil je worden als je later groot bent? Vroeger wilden kinderen nog gewoon politieman of juffrouw worden. Tegenwoordig is dat wel anders. De dreamjob van nu is influencer, maar volgens Bas Smit (38) zitten er wat haken en ogen aan dat 'beroep'.

Bas Smit deelt op Instagram een advies aan zijn jonge volgers, nadat hij heeft gelezen dat 75% van de jongeren influencer wil worden. "Nou geloof me, dat wil je niet." Volgens de echtgenoot van Nicolette van Dam zitten er veel nadelen aan altijd in de social media spotlight staan. "Ze zijn allemaal bloedje onzeker. Hikken tegen depressie aan door druk van likes, volgers, etc. Concurreren elkaar dood en net als bij dj's en topsporters is er maar een handjevol die er echt geld mee verdient."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó veroverde Bas Smit het hart van Nicolette van Dam

Volgens de Instagrammer moeten zijn volgers trots zijn op hun 'normale' baan. "Dus kijk alsjeblieft niet tegen ze op. Ga knallen met je studie en job en zorg dat je ergens goed in wordt. Je onderscheidt. Dan komt de rest vanzelf."

Trotse echtgenote Nicolette van Dam deelt ook het bericht van Bas op haar Instagram. Volgens de presentatrice kwamen er duizenden reacties op het bericht. "Zijn inbox explodeerde met duizenden berichtjes van ouders en leerkrachten die hier dagelijks mee worstelen. In mijn ogen spot on, het is zo aan de hand. En niet alleen bij kids. Wat je ook doet in het leven, doe iets waar je plezier in hebt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicolette van Dam walgt van kledingkeuze van Bas Smit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!