Beeld © ANP

Gigi Hadid mogelijk jurylid in proces Harvey Weinstein

13 januari 2020 21:43

Het Amerikaanse topmodel Gigi Hadid is een van de kandidaten om zitting te nemen in de jury in het proces tegen de Amerikaanse ex-filmmaker Harvey Weinstein (67). Het 24-jarige model, dat een Nederlandse moeder heeft, beantwoordde vragen van een rechter in Manhattan die betrokken is bij de samenstelling van de jury. Gigi zei dat ze de beklaagde (Harvey) heeft ontmoet en ook een van de klaagsters, de actrice Salma Hayek. Maar Gigi beklemtoonde dat ze eerlijk en onpartijdig tegenover de zaak staat en onbevooroordeeld tegenover feiten.

De juryselectie is vaak een langdurig proces en Hadid moet net als andere kandidaten later deze week weer voor de selectie komen opdraven. Honderden mensen zijn opgeroepen en uiteindelijk moeten er twaalf juryleden en acht reservejuryleden worden geselecteerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gigi Hadid voor de rechter gesleept om foto ex-vriend Zayn Malik

Harvey wordt door tientallen vrouwen van ongewenste seksuele handelingen beschuldigd. Maar hij staat in dit proces terecht wegens twee klagers. Mocht hij schuldig worden bevonden aan ernstige seksuele geweldpleging kan hij levenslange gevangenisstraf krijgen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!