Sir Patrick Stewart kan vereeuwigde handafdruk 'niet geloven'

14 januari 2020 04:29

Patrick Stewart (79) kan soms nog steeds niet geloven wat zijn carrière hem allemaal heeft gebracht. Dat vertelde de 79-jarige acteur maandag tijdens zijn dankspeech nadat hij zijn handafdruk had vereeuwigd op het bekende plein voor het Chinese Theatre in Hollywood.

"Ik geloof het allemaal nog steeds niet helemaal"

"Ik geloof het allemaal nog steeds niet helemaal", aldus Sir Patrick volgens Entertainment Tonight. "Ik heb nog altijd het idee dat ik elk moment wakker gemaakt kan worden door iemand die roept: Patrick, Patrick, opstaan, je bent weer aan het dromen."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Sir Patrick Stewart wil Amerikaan worden

Stewart begon zijn carrière in het theater. In 1966 werd hij lid van toneelgezelschap Royal Shakespeare Company. Vanaf de jaren 80 boekte hij grote Hollywoodrollen, zoals die van Captain Picard in Star Trek: The Next Generation en opvolgende films en Charles Xavier in de filmreeks rond de X-Men.

De handafdrukceremonie vond plaats in de aanloop van de lancering van de serie Picard, waarvoor Stewart opnieuw in de huid kroop van zijn populaire Star Trek-personage Jean-Luc Picard. Naast de Brit zijn ook zijn voormalig Star Trek: The Next Generation-collega's Marina Sirtis, Brent Spiner en Jonathan Frakes te zien in de serie, die in Nederland via Amazon te zien zal zijn.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Star Trek-ster Patrick Stewart leent stem aan game

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!