Kim Feenstra en haar vriend Stanley Beeld © ANP

Kim Feenstra en haar vriend gaan voor ivf: 'Opgeven geen optie'

15 januari 2020 14:03

Kim Feenstra (34) heeft één grote wens: moeder worden. Het model liet vorig jaar al weten dat het bij haar niet lukt om op de natuurlijke wijze zwanger te worden. Nu vertelt ze in Grazia dat zij en haar vriend Stanley een ivf-traject ingaan.

"En als dat niet lukt, is de teleurstelling natuurlijk groot."

Kim maakte vorig jaar een Videoland-documentaire over haar leven, waarbij ook haar onvervulde kinderwens aan bod kwam. Ze wilde hiermee het taboe doorbreken. Niet iedereen kan op de natuurlijke manier kinderen krijgen.

In de Grazia vertelt Kim dat het 'probleem' bij haar zit. Ze had al lange tijd last van buikklachten en werd onderzocht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat ze verklevingen en littekens in haar buik heeft. "Hierdoor zijn mijn eileiders niet meer doorgankelijk. De artsen hebben geprobeerd dit te verhelpen, maar dat is niet gelukt. Er was toen eigenlijk geen andere optie dan een operatie." Ze ging onder het mes en tijdens de behandeling bleek dat allebei haar eileiders niet te redden waren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anna Nooshin en Kim Feenstra laten BFF's-tatoeage zetten

De 34-jarige en haar vriend Stanley hebben nu hun hoop gevestigd op een ivf-behandeling. "Ik weet nog niet precies wat ons te wachten staat, maar ik heb me er natuurlijk wel in verdiept en weet dat een ivf-traject heftig is. En als dat niet lukt, is de teleurstelling natuurlijk groot."

Hoewel het traject geen garantie is voor succes, blijft Kim positief. "Ik geloof dat we via ivf echt een goede kans maken. Ik hoor natuurlijk ook de negatieve verhalen, van stellen bij wie het niet lukt om zwanger te worden en die uiteindelijk met lege handen blijven staan. Maar daar ben ik niet mee bezig. Voor mij is opgeven geen optie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Feenstra: 'Het lukt niet om zwanger te worden'

Ook houdt Kim rekening met wat de behandelingen voor relaties kunnen betekenen. "Het is een avontuur dat je samen aangaat en het kan voor veel onzekerheid zorgen en je relatie onder druk zetten. Dat gaat ons niet gebeuren, daar ben ik van overtuigd."

Het hele interview met Kim lees je in de nieuwe Grazia.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Feenstra geeft zich bloot in docuserie bij Videoland

Kim Feenstra sprak eerder over haar kinderwens in de docu-serie Life of Kim. Deze zie je bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!