Beeld © Instagram @goedeleliekens

Dochter Goedele Liekens: 'Moeder vroeg of ik vaak klaarkwam'

15 januari 2020 16:05

Met Goedele Liekens (56) als moeder is het niet zo gek dat er thuis gepraat wordt over seks. De oudste dochter van de seksuologe Merel Cockmartin (22) legt in een interview met HUMO uit dat er geen taboes waren bij haar thuis. "Al zijn er dingen waarover ik het niet wíl hebben", verklaart ze.

"Uitweiden over mijn seksleven zal ik niet snel doen"

Het was een gezellige boel bij Goedele Liekens thuis, verklaart haar dochter Merel aan HUMO. De seksuologe vroeg en vertelde openlijk aan haar kroost over de bloemetjes en bijtjes, iets dat de 22-jarige niet altijd even erg waardeert. "Uitweiden over mijn seksleven zal ik niet snel doen", vertelt Merel. "Ook al is mama seksuologe. Toen we op tv eens naar een reclame voor Durex zaten te kijken, vond zij dat een geschrikt moment om mij te vragen of ik snel en veel klaarkwam. Sorry, daar antwoord ik niet op." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goedele Liekens bezorgt iedereen rode oortjes met eigen pornofilm

Goedele heeft het er zelf ook niet altijd even makkelijk mee; zij vond het in het begin ook lastig om met haar kroost over hun seksleven te praten. In een eerder interview met de Belgische Story gaf de Vlaamse aan dat er veel voordelen kleven aan een goede seksuele opvoeding. Zo zouden jongeren later beginnen aan seks, hebben ze minder bedpartners en soa's, lopen ze minder risico op seksueel grensoverschrijdend gedrag en zijn ze gelukkiger in relaties. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goedele Liekens tot eind september aan rolstoel gekluisterd

De seksuologe vindt het dus belangrijk om over seks te kunnen praten met haar dochters. Om het gesprek op gang te krijgen, mailt ze soms een artikel over seks of plakt ze het artikel op de koelkast. Haar meiden vinden dat niet altijd even leuk; volgens Goedele draaien ze al met hun ogen zodra ze het artikel zien hangen.

Goedele kwam vorig jaar nog in een rolstoel terecht door een ongeluk op vakantie. Ze vertelt er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!